– FNB mangler disiplin, orden, organisasjon og regler, og da blir kaoset komplett

PODKAST: I ukens Aftenbla-bla tar panelet for seg bråket i FNB, ytringsfriheten på Kapittel og 100-ugå i Sandnes.

Publisert: Publisert:

Det er problemer innad i FBN. Hva er det egentlig som skjer, og hvordan skal de klare å rydde opp? Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • Leif Tore Lindø
  Journalist

Det skjer mye i bompartiet FNB om dagen, og ikke alt er like lett å forstå. Kommentator Harald Birkevold forsøker å rydde og forklare i utmeldinger, eksklusjoner, krangel og posisjonering i partiet. Hva skjer med dem som er valgt inn for FNB, men som kanskje ikke er medlemmer av FNB? Hvorfor blir det sjau, hvem skal rydde opp og hva skjer egentlig med FNB i tiden som kommer?

Jan Zahl skrev tidligere i uken en kommentar der han kritiserte ytringsfrihetsfestivalen Kapittel for å være full av helt ufarlige ytringer. Både han og debattredaktør Solveig Grødem Sandelson har sett fjorårets mest kontroversielle teaterstykke, «Ways of seeing», som ble vist på festivalen, men de er uenige om det egentlig er så kontroversielt. Er det bare den kulturelle venstresiden som hamrer løs på makta på høyresiden på Kapittel?

Denne uken er det 100-ugå i Sandnes. 38 restauranter serverer måltider til en hundrelapp, og noen må teste alle rettene. Hvordan er det å spise 38 middager på to dager? Harald Birkevold og Leif Tore Lindø forteller om fantastiske serveringer, og de tilhørende utfordringene med fordøyelsen etter prøvesmaking på 100-ugå.

Aftenbla-bla kan du abonere på og lytte til i Itunes, på Spotify eller der du finner dine podkaster. Du kan også høre ukens episode under artikkelen.

HUSK: Live-show med Aftenbla-bla i Stavangeren onsdag 25. september. Gjester er Christine Sagen Helgø, Kari Nessa Nordtun, Harald Birkevold og Lars Helle.

Publisert:

Aftenbla-bla

 1. Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen om å lage film utenfor Oslo, et stykke fra de store selskapene

 2. Hva har Michael Jackson med Lærdal-familien å gjøre?

 3. Har vi egentlig helt unyttige jobber?

 4. Var det riktig eller galt å demonstrere under koronaen?

 5. – Kanskje det er statsministeren som tjener for lite?

 6. Vi er på vårt mest ulykkelige mellom 40 og 50

 1. Aftenbla-bla
 2. Podkast
 3. Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB)