Kiss, KrF/Ap vs. miljø, Varhaug-drapet og ørlite Fruktnøtt

PODKAST: I ukens «Aftenbla-bla» snakker vi om Kjell Ingolf Ropstad, mennesker, dyr, kristne og miljøvernere. Vi er innom Varhaug-drapet - og så blir det, og det beklager vi, synging av Kiss-sanger.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Kiss kommer til Sandnes 20. juni 2020. Jan Zahl har vært verdens største Kiss-fan på Bryne, men gleder han seg til denne konserten?

– Jeg vurderte en periode å kutte den strengen under tunga for å ligne mest mulig på Gene Simmons i Kiss, kan Zahl røpe.

Harald Birkevold er med for å snakke om Varhaug-drapet. Han har fulgt rettssaken og forteller om forskjellen på psykose og rus, som er et av temaene i denne vonde saken.

Det ble mye styr av KrF-leder Kjell Ingolf Ropstads utspill om miljøvernere og menneskeverd.

KrF-sjef Kjell Ingolf Ropstad har kommet med et knallhardt angrep på miljøbevegelsen, som han mener likestiller dyr med mennesker. Miljøbevegelsen er en trussel mot det kristne menneskesynet, mener han. Har han et poeng, eller skjærer han alle over en syltynn kam, slik andre gjør med de kristne? Og kan Arbeiderpartiet bli en miljøparti ved å kreve moms på halve el-biler?

Tidligere søndagsskolelærer Leif Tore Lindø, Jan Zahl (hovedfag i sammenlignende politikk) og Harald Birkevold (livets skole) diskuterer.

Ukens bonus er tvilsom allsang til «Crazy Crazy Nights» og at Fruktnøtt blir nevnt flere ganger.

Aftenbla-bla kan du abonnere på og lytte til i Itunes, på Spotify eller der du finner dine podkaster. Du kan også høre ukens episode her:

Enkel guide til hvordan du kan lytte:

Bruker du Iphone eller Mac?

Klikk på denne Itunes-linken og deretter på abonner. Da lastes nye episoder automatisk ned til Itunes på din mobil eller Mac.

Bruker du Android-telefon?

Besøk denne siden eller last ned en podkast-app på telefonen din (for eksempel «Acast»). Der søker du opp podkasten du ønsker å abonnere på og trykker «abonner». Du kan også sørge for at nye episoder lastes ned automatisk, i innstillinger.

Vil du lytte på datamaskinen?

Bruker du PC eller Mac, kan du lytte på denne siden eller klikke på Itunes om du har programmet installert. På mobil kan du laste ned en podkast-app (for eksempel «Acast»). Der søker du opp podkasten du ønsker å abonnere på.

Fikk du ikke med deg forrige ukes podkast om skattelistene, de 30 rikeste i Rogaland og Paradis-utbyggingen? Her kan du høre den:

Publisert: