Trivelig på brygga

Maten på Sandnes Brygge er stort sett veldig god, men et par bommerter trekker ned helhetsinntrykket.

Sandnes Brygge bruker retromøbler for å myke opp det ellers striglede preget. Det gjør stedet både koselig og uformelt.
 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sandnes Brygge er kanskje den restauranten i Sandnes sentrum som har den aller fineste beliggenheten. Gjennom de store vinduene kan gjestene nyte synet av båthavnen i Vågen og fjellene i bakgrunnen. Vi besøkte restauranten en nydelig sensommerdag, og det var vi ikke alene om. På uteserveringen var det fullt av folk, og det var nesten like mange gjester innendørs. En smilende servitør fikk likevel ryddet av et stort hjørnebord til oss, og etter en viss ventetid fikk vi bestilt.

Menyen er relativt kort, med et moderne bistropreg, og passer sånn sett til det kaféaktige interiøret. Middagsgjester kan velge mellom fire forretter, sju hovedretter og fem desserter. Det går i klassikere som fiskesuppe, rekecocktail, burger, moules frites og tapastallerken. Ikke overvettes originalt, kanskje, men sammensatt av gode, til dels lokale råvarer. Det finnes også et par dagens-varianter skrevet på en tavle bak baren, og de yngste gjestene har sin egen meny.

Gode forretter

Det var mye på menyen som så fristende ut, og forrettene skuffet heller ikke. Undertegnede valgte fiskesuppe med hvit og rød fisk, ferske reker, dill og ørretrogn. Ørretrognen viste seg å være rød lodderogn, og fiskebitene hadde kommet bedre utav det med litt mindre varmebehandling, men alt i alt smakte retten utmerket. En smakssterk urteolje utgjorde prikken over i-en. Medspiseren bestilte ceviche av kamskjell med avokado og syrlig majones. Det smakte fortreffelig, med god balanse mellom de syrlige skjellene og den fete avokadoen.

Dessverre ble ikke det samme nivået opprettholdt da det var tid for hovedretten. Undertegnede hadde bestilt grillet ytrefilét av kalv og medspiseren ville ha burger. Begge retter var lekkert presentert med smaksrikt tilbehør, men av en eller annen grunn var det ingen som lurte på hvordan vi ville ha kjøttet stekt. Dermed endte vi opp med well done-varianter av både burger og kalv. Det hadde gjort mye med helhetsinntrykket om man heller hadde gått for medium. Spesielt kalvekjøttet var blitt temmelig tørt.

bilde.JPG

Medspiseren ville gjerne ha øl til burgeren, og bestilte en IPA fra kvalitetsbryggeriet Ægir. Den ble servert i et dertil egnet glass, og det var tydelig at den var skjenket med kyndig hånd, for ingenting av bunnfallet hadde blitt med over i glasset.Undertegnede bestilte et glass Barbera d'Asti etter servitørens anbefaling, men den var dessverre en god del grader for varm. Med såpass høye ambisjoner på kjøkkenet, kunne man gjerne ha investert i et temperaturskap for vinen.

Varierende service

Til dessert fikk sjokoladeelskeren av oss sjokoladefondant med god vaniljeis, mens undertegnede hadde vaniljeis med nektarinbiter og pikekyss. Enkelt og lite forseggjort, men absolutt velsmakende. En ujålete og passende avslutning på måltidet.

Nå var dette riktignok en travel kveld for personalet, men det må likevel innvendes at man har litt å gå på når det gjelder servicen. Det bør gå an å levere ut bestikket før maten, og det er unødvendig å servere hvitvinen til forretten noen minutter etter aperitiffen, slik at den står og blir varm mens man venter på maten. Når det er sagt, var alle vennlige og smilende, selv om det av og til skortet litt på kunnskapene om det man serverte.

To ganger tre retter med et glass vin til hver rett, samt aperitiff kom på 1690 kroner. Det er ikke ille, i hvert fall ikke sammenlignet med tilsvarende steder i distriktet.

Publisert:

Spise ute

 1. «Tapas er det ikke, men det er gode småretter»

 2. Helt greit på Hauen

 3. Denne nykommeren er blant byens aller beste spisesteder

 4. «ReNaa i nye, lekre omgivelser byr på en unik restaurantopplevelse, et minne for livet»

 5. Anonym Michelin-inspektør: Slik jobber vi og slik unngår vi å bli avslørt

 6. «Café Sting er et veldig bra utested, men noe mat-tempel er det ikke»

 1. Spise ute
 2. Restaurantanmeldelse
 3. Anmeldelse