Arne Hadland fikk kulturprisen

Med 75 000 kroner i nytildelt kulturpris fra Stavanger kommune kan domkantor Arne Hadland gå i gang med å komponere når han om kort tid blir pensjonist.

Publisert: Publisert:

En rørt Arne Hadland tok i mot kulturprisen som ble overrakt av ordfører Leif Johan Sevland. Foto: Lars Idar Waage

  • Eldri Espedal Storhaug
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

– Denne prisen betyr mye for både meg og for den korvirksomheten jeg har stått for, sier domkantor Arne Hadland til Aftenbladet like etter prisutdelingen torsdag formiddag.

Han regner fortsatt med å pusle med musikk til høsten. Seriøs komposisjon har han ikke hatt tid til tidligere. Nå får han mer ro og midler til det. Kanskje han til og med sier ja til spørsmål om å dirigere eller spille orgel på en gudstjeneste. I alle fall vil han vurdere det, og han lover å øve mer på orgel.

Hedret

Ordfører Leif Johan Sevland overrakte Arne Hadland kulturprisen for hans enestående innsats 25 år, for fostring av unge korsangere og musikalsk opplæring av mange barn og unge i Stavanger Han har også bidratt til å heve fremføringen av kirkemusikken som blir fremført i Stavanger Domkirke. Selvland trakk fram hans idealistiske og mellommenneskelige holdning og hans profesjonelle og kunstneriske innsats.

Kulturstipendene på 30 000 kroner hver gikk til: Forfatter Anne Karin Thorheim, forteller Nina Næsheim, musiker Liv Runesdatter, sanger og organist Ådne Sæverud, billedkunstnerne Trond Paulsen og Alessia Fanti og Vibeke Fuglesang-Damsgaard.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Warholm reagerer på at Ingebrigtsen fikk kongepokalen: – Jeg vil ha en begrunnelse

  2. Viking-børsen: «Han er rett og slett brennhet!»

  3. Bytyqi med ny drømmescoring da Viking slo tilbake

  4. Se Gospel Church-konserten her

  5. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

  6. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei