Zucker­berg av­viser an­klager fra Facebook-varsler

Facebook-direktør Mark Zuckerberg avviser at selskapet prioriterer profitt framfor trygghet og at de med vilje fremmer polariserende innhold.

Tidligere Facebook-ansatt og varsler Frances Haugen anklaget selskapet for å prioritere profitt framfor trygghet, å skape splid og med viten å skade barn da hun vitnet i Kongressen tirsdag. Facebook-sjef Mark Zuckerberg avviser anklagene. Foto: Drew Angerer / Pool via AP / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Uttalelsene kommer etter at Frances Haugen, som tidligere jobbet i Facebook, vitnet i Kongressen. Der sa hun blant annet at Facebook skaper splid og svekker demokratiet vårt, samt at selskapet med viten skader barn.

På sin Facebook-side skriver Zuckerberg at mange av Haugens anklager «ikke gir mening».

– Kjernen i disse anklagene er en oppfatning av at vi prioriterer profitt over sikkerhet og velvære, skriver Zuckerberg.

– Det er rett og slett ikke sant, heter det videre.

Han legger til at «argumentet om at vi med vilje fremmer innhold som gjør folk sinte, for profitt, er svært ulogisk».

Haugen sa til Kongressen at Facebook skadde barn, og viste til at 6 prosent av barna som ble spurt, sa at de var så avhengige av Instagram, som Facebook eier, at det går ut over skole og helse. Tallene stammer ifølge Haugen fra selskapets egne undersøkelser.

Zuckerberg skriver at han syntes det var «ekstra vanskelig å lese karakteristikken» av forskningen om hvordan Instagram påvirker barn, og legger til at «hver negative opplevelse teller».

Publisert: