Klubben som holder hodet over vann

Suksesshistorier, livreddende trening, mesterskap og vennskap brakte Stavanger Svømme Club til topps i Aller best.

Publisert: Publisert:

Venner av vannet: I midten Christin Svensen,leder i Stavanger Svømme Club, her sammenmed medlemmene. Foran fra venstre Alexander Marki Mork, Henriette Brekke, Thore Gulbrandsen, Christine Svensen og Graham Hill. Foto: Alle foto: Pål Christensen

  • Marianne Arnesen
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

- Konkurransesvømming er bare littav det vi driver med i klubben,sier leder Christin Svensen.

Jeg husker godt ei ung jente med Downs syndrom. Hun var så redd, og gikk på fire kurs før hun turde å slippe bassengkanten. Nå stuper hun, dukker og svømmer rygg. Det er en stor prestasjon! forteller leder for klubben, Christin Svensen.

Det er slike historier som gjør henne så engasjert for det frivillige arbeidet. Stavanger Svømme Club er med sine 102 år en av Norges eldste svømmeklubber. Nå drømmer medlemmene om i hvert fall 100 år til.

Christin Svensen oldefar, Oscar Svensen, var en av dem som grunnla klubben.

- Det er ingen tvil om at jeg kommer fra en svømmefamilie. Faren min har vært trener i klubben også, sier hun.

Klubben lever etter visjonen «en vinner— alles seier». Dette har skapt et godt samhold for de 1225 medlemmene.

- Det er ingen som blir vinnere alene, det er mange mennesker som heier dem frem. Ingen blir gode uten kameratene sine. Et godt støtteapparat er veldig viktig, forteller Svensen. Hun tror dette kan være årsaken til at så mange er så glad i Stavangers eneste svømmeklubb.

De fleste medlemmene av klubben er 8-15 år gamle. Noen få elite-svømmere er eldre, og har drevet med konkurransesvømming i mange år.

Svensen understreker at det å være medlem i en klubb handler like mye om samhold og det sosiale, som konkurranse og prestasjon. Det er ikke bare fysisk trening, men også en del mental trening for svømmere på alle nivå.

- Vi tilbyr mange forskjellige kurs. Både for ungdom som vil trene, barn som vil lære å svømme og for mennesker med spesielle behov. Det er så fantastisk å se det vennskapet som gror fram her, på tvers av nivået de ligger på. Formålet med klubben er at den skal by på et trygt og godt samhold, og et godt fritidstilbud, sier Svensen.

- Svømming er ikke bare en kjekk idrett. Det er også et viktig samfunnsansvar vi har. Det er veldig viktig å lære å svømme, mye viktigere enn å lære seg å sykle, sier Svensen.

At de fleste som melder seg på kursene, har lært å svømme, kan være et resultat av høyt premierte trenere.

- Vi har så flinke trenere! Den ene ble kåret til Finlands beste juniortrener i 2010 og 2011, forteller hun.

Det er ikke bare å svømme, bli trygg i vann og skaffe seg gode venner en lærer i Stavanger Svømme Club. Det er langt flere ting som kommer som en følge av treningen.

- Det vi har sett, er at ved å trene strukturert, lærer også barna seg å bli mer organiserte i livet generelt. Det er mange som er veldig flinke på skolen her, og som har lært seg å jobbe mot mål og som ikke gir opp når ting går galt, forteller Svensen.

Klubben jobber etter tre verdier:

Begeistret - vi skal ha det kjekt.

Romslig - vi har plass til alle. ’

Ambisiøst - vi vil bli best.

Og nå var det aller best den ble!

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Eventyret er over, sier konsertarrangør etter smittemøte med kommunen

  2. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

  3. To nye tilfeller av koronasmitte i Sandnes

  4. Nordmenn på reise fikk karantene-sms

  5. Tysk direktør ber Solskjær og Manchester United holde seg unna

  6. Nasjonale tall: Halvparten av covid-19-pasienter sliter med pusten