Bibliotekene får egen strømmetjeneste

Flere bibliotek tilbyr snart gratis filmutlån gjennom en ny strømmetjeneste. Publikum flere steder kan låne gratis film uten å besøke biblioteket.

Flere bibliotek har signert avtale med en strømmetjeneste, som gjør filmutlån gratis. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Strømmetjenesten lanseres i april og vil inneholde rundt 200 norske og internasjonale spillefilmer for voksne og barn, skriver NRK.

– Hvis ditt bibliotek er med i ordningen, trenger du bare internett og lånekort. Så kan du låne filmen i 48 timer, sier daglig leder Anders Koppang-Grønn i Norgesfilm.

Deichman i Oslo, biblioteket for nye stor-Stavanger og Lindesnes bibliotek har foreløpig signert avtale med strømmetjenesten «Filmoteket». Bibliotekene i Bergen og Kristiansand vurderer å følge etter.

Bibliotekene betaler 25 kroner per film som lånes til dem som har film- og musikkrettighetene.

– Vi skal ikke konkurrere med Netflix og andre store kommersielle aktører, men være et supplement. Tjenesten må reflektere bibliotekenes mandat. Det skal være kvalitetsfilm som kan nå et bredt publikum, sier han.

Publisert:
  1. Bibliotek
  2. Strømmetjeneste

Mest lest akkurat nå

  1. Storaksjonærer slår ring rundt Berntsen: - Klønete og uverdig

  2. Fant minst 340 døde griser under «forferdelige» forhold

  3. Han er 20 år, singel og tror dette løftet kan være et godt sjekketriks

  4. Jensen og «Batty» overtar som likestilte hovedtrenere

  5. Skole­barn, barne­hage­barn, bok­klubbens barn og barn av regn­buen regnes som samme kahoot, gitt at disse er nær­kontakter

  6. Klinikk­sjefen ved SUS fikk korona. Nå tar han et oppgjør med korona­skam