Livet etter Blåmandag

Trodde du at Eriksen hadde tatt kvelden? Tro om igjen. Til høsten går duoen i studio for å spille inn album nummer fem.

  • Kjetil Wold
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 21 år gammel

Joda, vi holder på, sier gitarist og komponist Frank Eriksen. Vi har nettopp hatt et par konserter en på visefestivalen i Bø i Telemark og en hjemme i representasjonsboligen til den japanske ambassadøren i Norge.

Den japanske ambassadøren..? Det har seg sånn at den japanske artisten Emi Fujita ville spille inn en versjon av «The Water Is Wide». Og da hun lette etter sangen i platebutikkene i Japan, fant hun tilfeldigvis en plate med vår versjon av den. Dermed ble det knyttet kontakt og Rita er med på hennes versjon.

Travle Frank Eriksen opplyser at album nummer fem skal spilles inn i et studio Stavanger-området. Det er hundre prosent sikkert. Eriksen sonderer nå studiomarkedet.

Og vi kommer til å bruke lokale musikere. Det fins utrolig mange dyktige musikere i Sandnes og Stavanger.

Men han er usikker på helt eksakt når Eriksen går i studio. Både han og Rita er travelt opptatt på hver sin kant. For sjøl spiller han også gitar i The Tramps som i neste uke legger ut på sin første Finnmark-turné.

Vi tar fly opp dit og reiser rundt i leiebil. Det skal bli kjekt. Bassist Hans Arvid Wassvik er kjentmann, han kommer fra fylket, sier Eriksen.

Eriksens forrige album, «Blåmann», kom ut i 1999. Den ganske rocka utgivelsen solgte dårligere enn de tre forrige platene. Siden har det vært nokså stille om søskenduoen. Men de har hele tiden jobbet om enn ikke i det veldig synlige storturnéformatet. For tiden spiller de to sammen sammen med enten Dag Sindre Vagle eller Inge Helland begge gitar.

Men hvordan er det med nye sanger? Vi har en fire-fem nokså sikre kandidater til den nye platen, sier Eriksen.

Han vil ikke røpe titler på noen av de nye sangene, men bekrefter at duoen fortsatt synger på norsk, på dialekt. Og at Bjørn Kallevig fortsatt er tungt involvert på tekstsiden.

Eriksen vurderer også å spille inn en gammel Leon Russel-sang med tekst på norsk. Og retningen, ja hva med den musikalske retningen?

Mer nedpå Den nye platen blir nok noe mer nedpå enn den forrige. Mykere enn «Blåmandag». Ikke en rå rock'n'nroll-plate.

Dere skremte vel bort noen tilhengere med «Blåmann». Den var ganske rocka?

Kan godt være at vi skremte noen. Men vi trengte en forandring. Og vi tenker ikke for mye på hvordan folk vil at Eriksen skal høres ut. Vi gjør og har alltid gjort det som føles naturlig for oss, sier Frank Eriksen.

kjetil.wold@aftenbladet.no

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Brannen har spredt seg - naboer blir evakuert

  2. Viking sjokkerte i Roma­nia etter mareritt­start: – Jeg er utrolig stolt

  3. Påkjørt bakfra på Madla­veien

  4. Avbrøt parti­lederne – her føres demon­strantene ut av politiet

  5. Overlegent EM-gull til Jakob Inge­brigtsen: – Klarer ikke glede meg lenge over gullene

  6. Stenger rund­kjøring på Forus i over tre år: – Å reise kollek­tivt kan være et alternativ