Frontmann Erlend Hjelvik forlater Kvelertak

– Kvelertakk for meg! Slik takker frontmann Erlend Hjeltvik for seg etter 11 år som vokalist i Kvelertak.

Erlend Hjelvik i kjent driv med Kvelertak under konserten i Folken i mars.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det skriver Erlend Hjelvik på Kvelertaks Facebook-side mandag. Dermed blir det Kvelertak-konsert uten vokalisten og frontmannen på The Tall Ships Races-konserten 28. juli.

– Ingenting er kansellert, sier gitarist Vidar Landa i en knapp kommentar. Både han og Kim Paulsen i plateselskapet Petroleum Records varsler at det vil komme en offisiell pressemelding om Hjelviks plutselige exit fra det populære bandet. Den har foreløpig ikke kommet.

Les også

Vi ble med Kvelertak bak kulissene på turné med Metallica.

Les også

Her er programmet til The Tall Ships Races 2018 i Stavanger

I Erlend Hjelviks Facebook-innlegg, som er skrevet til fansen på engelsk, skriver han at han på grunn av «omstendigheter utenfor hans kontroll» ikke vil være i stand til å spille på de fire siste konsertene Kvelertak har planlagt i år.

Facebook-meldingen

Dette ble publisert på bandets Facebook-side:

Hei, Erlend her, det er ingen lett måte å si dette på, så jeg hopper i det

Det er nødvendig for meg å skille lag med Kvelertak.

Erfaringen med å bygge et suksessfullt band har vært moro og givende, men også tilsvarende intenst og utfordrende. Gjennom årene har det krevd sitt. Etter hvert som vi har utviklet oss personlig og profesjonelt, har våre individuelle mål, behov og motivasjon endret seg og ledet oss i ulike retninger.

Selv om det er en tung avgjørelse å forlate det livet jeg har levd og åndet for det siste tiåret, er jeg glad og spent på å utforske nye muligheter i framtiden.

Beklageligvis, på grunn av årsaker utenfor min kontroll, kan jeg ikke være med på de siste fire konsertene i Norge denne sommeren. Jeg beklager til festivalarrangører og fans som har planlagt disse showene.

Jeg vil takke Bjarte, Kjetil, Maciek, Marvin og Vidar, crewet vårt, band vi har vært på turné med og alle andre som har jobbet med Kvelertak. Jeg setter pris på våre fantastiske fans som har gjort alt mulig. Jeg er veldig stolt og takknemlig for alt vi har oppnådd med Kvelertak. Jeg er genuint takknemlig for alt vi har opplevd sammen og ønsker bandet alt godt og all suksess i framtiden.

Kvelertakk for meg!

Erlend Hjelvik

Ny vokalist

I en pressemelding avslører bandet at de har ny vokalist, og er i gang med nytt album:

Vi har vært klar over at Erlend var på vei ut av bandet en stund, så
vi har hatt god tid på å planlegge veien videre og finne ny vokalist.
Planen var å fullføre festivalsommeren med den originale
besetningen, men siden Erlend ikke kan fullføre sammen med oss,
presenterer vi allerede nå det nye bandmedlemmet på Fjellparkfestivalen (i Flekkefjord, red.anm.) kommende helg.

Vi vil takke Erlend Hjelvik for hans bidrag til bandet og ønsker han lykke til videre.

-Vidar, Maciek, Bjarte, Marvin, Kjetil

Bandet skriver også at de i høst skal spille inn nytt album i studio, som etter planen kommer ut i 2019 med påfølgende turneringer.

Mange meritter

Hardcore/metalbandet Kvelertak, som ble etablert i 2007 i Stavanger, har helt fra oppstarten vært kritikerost. De har mange trofaste fans både i Norge og i utlandet, og har blant annet vært på turné med Metallica, Slayer, Mastodon og Anthrax.

Bandet har gitt ut tre album: «Kvelertak» (2010), «Meir» (2013) og «Nattesferd» (2016). De gjenværende medlemmene i bandet er Bjarte Lund Rolland (gitar), Vidar Landa (gitar), Maciek Ofstad (gitar/vokal), Kjetil Gjermundrød (trommer) og Marvin Nygaard (bass).

I 2011 mottok bandet Statoil-stipendet på By:larm på en million kroner. De har også vunnet fire Spellemannpriser i løpet av karrieren.

Publisert: