Håvard Erga blir ny kinodirektør

Håvard Erga har 30 års erfaring fra filmbransjen, blant annet fra Warner Bros.

Frode Nilsen går av som kinodirektør neste år. Håvard Erga tar over hans stilling fra 1. april 2018.
 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

SF Kino Stavanger/Sandnes AS har ansatt Håvard Erga (53) som ny kinodirektør. Erga tiltrer som direktør 1. april 2018, etter at Frode Nilsen går av med pensjon 31. mars 2018.

I en pressemelding skriver kinoen:

«Styret i SF Kino Stavanger/Sandnes AS er glad for at Håvard Erga har takket ja til å overta ledelsen av SF Kino Stavanger/Sandnes AS. Styret er trygge på at Erga kan lede en solid bedrift med god økonomi og framtidsrettede planer videre sammen med en solid stab, flotte engasjerte medarbeidere og utnytte fordelene av å være en del av verdens største kinoselskap til fordel for publikum.»

Håvard Erga har jobbet 30 år i filmbransjen, hvorav 23 år i Warner Bros. Han bygde opp Warner Bros DVD-distribusjon i Norge i 2005, og var direktør i Norge i mer enn 10 år, siste 2 år som Nordisk Salgsdirektør i Warner Bros.

Håvard Erga har også vært medlem i styret i Film & Kino i mange år.

Siden 2015 har han vært med i selskapet Artist & Event sammen med blant andre Geir Hamnes, mest kjent som Frøken Norge-generalen. Selskapet driver, ifølge sine egne nettsider, med «utvikling av underholdningsaktiviteter, PR- og mediarådgivning, sponsorrådgivning og markedsføring».

«Jeg ser veldig frem til å drive videre en allerede veldrevet bedrift og ser frem til å ta fatt på de utfordringer bransjen har fremover. SF Kino Stavanger/Sandnes AS har mange kompetente ansatte som jeg kan dra veksler på for å sikre vekst og stabilitet" uttaler Erga i pressemeldingen.

Selskapet han nå skal lede driver kinoene i Stavanger og Sandnes med totalt 17 saler, 2251 seter og over 800.000 besøkende på årsbasis.

Selskapet som eies av SF Kino AS, Stavanger kommune og Sandnes kommune, har en årsomsetning på over 100 millioner kroner.

Publisert:
 1. Kino
 2. Stavanger
 3. Sandnes

Mest lest akkurat nå

 1. Slik blir bompengesatsene på ny E39

 2. – Endelig tror folk på min historie

 3. Knut Arild Hareide inn­rømmer sine «unn­latelses­synder». Nå for­later han riks­politikken

 4. Helsedirektoratet og FHI anbefaler at samfunnet gjenåpner rundt månedsskiftet september/oktober

 5. Hovden Høyfjellshotell skal sannsynligvis rives

 6. Her gjør de endelig klar for festival igjen – etter et rekordår på Jæren