RISK avslutter minifestival med «Goodbye»

To forestillinger med dans, performance, lesing og visuell kunst avslutter Risks minifestival «Unwritten conversations» i helgen.

Fra forestillingen «Goodbye» av Michikazu Matsune.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Minifestivalen hos RIMI/IMIR Scenekunst (Risk) startet forrige helg. Denne helgen avsluttes den med to forestillinger: «Unannounced» og «Goodbye».

Den kunstnerdrevne institusjonen Risk både produserer og presenterer scenekunst i sine romslige lokaler i Badehusgata. Til minifestivalen «Unwritten conversations» har Risk invitert de Brussel-baserte kunstnerne Heine Alvdal og Yukiko Shinozaki. De to har tidligere vist flere forestillinger i Stavanger, blan annet «Carry on» på Tou Scene og «Distant voices». Sistnevnte var åpningsforestillingen da Risk åpnet høsten 2017.

Performance og dans

Til «Unwritten conversations» har duoen fått fritt spillerom til presentasjonen av forestillingene. De har for eksempel valgt en lokalspesifikk tilnærming, der forestillingene varierer i uttrykket etter hvor de vises.

Fra forestillingen «Unannounced» med Heine Alvdal og Yukiko Shinozaki.

«Unnannounced» tar for seg hva som skjer med publikums oppmerksomhet og forventninger når for eksempel spillereglene for sosial interaksjon endres. I grenselandet mellom performance, dans og visuell kunst, framføres forestillingen uten tradisjonelle rammer.

Dans og brev

Forestillingen «Goodbye» av Michikazu Matsune handler om det tittelen antyder: å si farvel. Den er basert på breve som er skrevet av ulike mennesker som har forskjellige grunner til å si farvel. Blant annet omfatter den et brev fra keiserinne Maria Theresa til datteren Marie Antoinette, og Nirvana-frontfigur Kurt Cobains selvmordsbrev. Dette formidles til publikum med lesing og dans.

«Unannounced» spilles både fredag av lørdag, mens «Goodbye spilles til sist lørdag kveld.

Les også

 1. Slik blir høsten på RIMI/IMIR

 2. Tou og Imir får støtte

Publisert:
 1. Imir scenekunst
 2. Festival
 3. Scenekunst

Mest lest akkurat nå

 1. Drapssiktedes forsvarer tror politiet har brukt skjult etterforskning i Birgitte-saken

 2. Sandnes-bedrift får kritikk av Arbeidstilsynet etter dødsulykke

 3. Mangemillionærer inn på eiersiden i Oilers

 4. «Her er det Oilers for alle pengene»

 5. Personen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring fra Stavanger

 6. Hun ble alvorlig syk. Karrieren var i fare. Et år senere leverer hun et aldeles praktfullt album