Publikumsyndling stiller ut på Bryne

Marisa Fereira er tilbake i Rogaland, elsket av både publikum kritikerne.

Marisa Ferreira i Galleri Gann for to år siden. Lørdag åpner utstillingen i Bryne mølle.
 • Eli Næsheim
  Eli Næsheim
  journalist
Publisert: Publisert:

Utstillingen i Bryne kunstforening åpnet lørdag. Og er en utstilling med både flerdimensjonale malerier og skulptur, frodige, åpne og variable i gode harmonier og farger.

Marisa Ferreira er født i Portugal i 1983. Da hun flyttet til Norge og Stavanger i 2008, hadde hun både en master i billedkunst og ett år med spesialisering innen kunst og design i offentlige rom fra kunstakademiet i Porto.

Tittelen på Marissa Ferreiras utstilling på Bryne er «Expanded Paintings.» Dette er ett av arbeidene som vil bli vist.

Internasjonal karriere

Fra 2011 av har hun bodd i Oslo, og ble absolutt lagt merke til da hun fikk oppdraget med å lage et stort bilde på ytterveggen av Oslo Sentralbanestasjon. Hun har også hatt offentlige utsmykninger i Bergen, Liverpool og Irland. Og er for tiden opptatt med å montere en utendørs skulptur i Svelvik kommune, og dessuten i startgropen på et to-årig kunstprosjekt. Oppdraget fra Oslo kommune er å skape et nytt offentlig rom når bilen forsvinner fra sentrum, i dette tilfellet Kongens gate.

Ferreiras arbeider er også i flere private og offentlige samlinger i Norge, Tyskland, Spania, Sveits, Frankrike og Portugal. I 2014, tre år etter at hun flyttet fra Stavanger, ble hun stemt inn i Stavanger kunstmuseums samling. Blant alle de innsendte arbeidene fra medlemmer i Bildende Kunstneres Forening Rogaland var det henne folket ville ha, den gangen da kunstmuseet overlot valget til publikum.

Ut på gulvet

Ferriera har hatt flere utstillinger her i distriktet. Sist var i Galleri Gann i Sandnes i 2015. Den gang sa hun til Aftenbladet at dette var kanskje siste gang hvor samtlige arbeider henger på veggen. Hun kom nå til å flytte enkelte av dem ned på gulvet, omformet til skulpturer.

Utstillingen i Bryne Mølle har tittelen «Expanded Paintings.» Dette er en en visning hvor maleri og skulptur utvider hverandre. Her er også et verk - nettopp på gulvet - produsert for gallerirommet på Bryne, og dessuten små akrylmalerier laget på aluminium, stål eller rustfritt stål. Utstillingen er et ønske om å gi betrakteren, publikum, en intuitiv, fysisk opplevelse.

Les også

 1. Alle elsker Marisa

 2. Vant publikums gunstog kjøpes av museet

 3. Åtte nye kunstutstillinger

Publisert:
 1. Kunst
 2. Bryne

Mest lest

 1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

 2. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget

 3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

 4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester