Stavangerkameratene kræsjet Idas bursdag etter frieri i Aftenbladet

USA-klare Ida Neverdahl fridde til Stavangerkameratene i et Aftenblad-intervju. Og Stavangerkameratene stilte på fest, to dager før de spille for full sal i Konserthuset.

Her har Stavangerkameratene nettopp sunget «Bare så du vett det» i tegneserieskaper Ida Neverdahls 24-årsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Stavangerkameratene satt i bandbilen på vei til konsert til Etne. Dette skjedde i april, og mens de satt der, tikket det inn en melding om at de var med i en tegneserie.

De parkerte på en bensinstasjon, fant en utgave av Aftenbladet, og josåmannsann, der var de med i en stripe signert tegneserieskaper Ida Neverdahl fra Stavanger.

Les også

– Veldig opptatt av Stavangerkameratene

– Det ble full latterkrampe i bilen. Vi lo så vi grein, sier kamerat Tommy Fredvang.

I et intervju fortalte Neverdahl at hun hadde en drøm om at Stavangerkameratene skulle komme og spille i bursdagens hennes. Men å hyre denne gjengen til underholdning koster en (litt halvsleden) bruktbil, men ønsket kom på trykk.

– Vi bestemte når vi leste det, der og da, at det skulle vi gjøre. Selvfølgelig skulle vi komme og spille i bursdagen hennes. Det er en ære, sier Kjartan Salvesen.

Og sånn ble det. Torsdag kveld ble Neverdahl 24 år, og da venner og familie var samla i stua, kom fire gitarbærende kamerater og ringte på døra, pakket ut og stilte seg opp.

«Drømmen er at Stavangerkameratene skal spille i bursdagen min», sa Ida Neverdahl i et Aftenblad-intervju. Sånn ble det.

– Veldig, veldig kult at dere kom, sier Neverdahl.

– Jeg er litt sånn at jeg tror det kan skje mye rart kan skje hvis man prøver seg. det skader ikke å være litt frampå. De tok kontakt og spurte når jeg hadde bursdag, og nå er de her. Bra gave!

Snart utsolgt konserthus

Lørdag kveld spiller Stavangerkameratene i en enda større sal enn hjemme hos Neverdahl sine på Lassa. Å sette opp konsert i Stavanger Konserthus var ikke i synsfeltet da kvartetten startet.

– Ikke Rockefeller, ikke Stavanger Konserthus eller noen ting. Dette er strengt tatt den første egne konserten vi har på hjemmebane, så vi har rigget skikkelig til for en stor fest. det blir det heftigste vi har gjort, sier Fredvang, som får en munter reprimande av de andre når han begynner å røpe ting som «konfetti, led-skjermer og andre store ting».

Ida Neverdahl bår en bursdagsklem av kamerat Glenn Lyse.

– Dette har vokst langt, lang, langt over det vi hadde trodd. Vi synes bare det er enormt kult at så mange har lyst å komme og høre oss, sier Salvesen.

Kvartetten er fryktelig nære å selge ut hele Zetlitz-salen, og en hurtig spørreundersøkelse hjemme hos Neverdahl sine viste at en god porsjon publikummere kommer fra Lassa.

Neverdahl i USA

Neverdahl, kveldens bursdagsbarn, har allerede publisert seriene sine i Aftenbladet Dagbladet, VG, Pondus og Nemi. Tidligere var hun to måneder i USA for å for å samle stoff til en tegneseriebok om Amerika.

Nå har hun et samarbeid med et forlag i Los Angeles som hun lager bok sammen med. En Kickstarter-kampanje, såkalt folkefinansiering, er laget til for å hente 120.000 kroner til trykkingen. 70.000 er inne, og kampanjen skal gå til 18. oktober.

Frieriet i Aftenbladet.

– I Norge sitter du mye alene og jobber, gjerne med litt penger fra staten. I USA er det mer business. Der jobber jeg sammen med en redaktør, en grafiker og to PR-folk. Det er et helt team rundt meg. Blant andre Hollywood Reporter har skrevet om prosjektet og ting ser veldig bra ut.

Neverdahls redaktør har jobbet i filmbransjen som produsent. Nå jobbes det med å få laget en animert versjon av «Gele» på kanalen FX. De stpr bak store serier som «Sons of Anarchy», «Anger Management», «The Americans» og «Fargo».

– Det er spennende det som skjer i USA, men du, jeg må nesten inn nå, for de begynner, sier hun, og sniker seg inn i stua, akkurat i tide til å få med seg «Vekk meg opp».

Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Ole Alexander Mæland og Glenn Lyse varmet opp til lørdagens konsert i konserthuset med å kræsje en bursdagsfest.
Publisert: