Skambankt starter Norges-turneen på Folken

I februar kommer Skambankts sjette album, «Horisonten brenner». Bandet starter turneen på det de mener er verdens beste scene.

Skambankt spiller på Folken 16. februar. Her er gitarist og vokalist Terje Winterstø Røthing og bassist Tollak Friestad fotografert samme sted på en tidligere konsert.
 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tirsdag offentliggjorde bandet neste års turnédatoer. De var aldri i tvil om hvor turneen skulle starte.

– Folken er hjemmebane for oss. Det er verdens beste scene. Der har vi gjort våre beste konserter, og jeg har sett mine beste konserter der. Det er en intim scene med god størrelse, man får publikum tett på selv om salen rommer mange, sier vokalist og gitarist Terje Winterstø Røthing til Aftenbladet.

Bandet har holdt det gående siden 1994, og gir neste år ut sitt sjette album. Det har fått tittelen «Horisonten brenner».

– Vi har beveget oss litt utenfor komfortsonen på dette albumet. Tittelen spiller på at ting er i ferd med å gå til helvete, og at vi ser tegnene. Det kan tolkes både politisk og medmenneskelig, men vi lar mye forbli åpent. Musikalsk er det litt av hvert, vi spiller på alle våre strenger, sier Winterstø Røthing.

Han legger ikke skjul på at han ser fram til å turnere igjen.

–Nå har vi holdt på i tre år med å bygge studio, vi har laget sanger, vi har kastet sanger og vi har mikset sanger. Endelig er det på tide å gjøre det kjekkeste vi vet. De siste to årene har vi spilt lite live, og har bygget opp energien, sier Winterstø Røthing.

Publisert:
 1. Musikk
 2. Skambankt

Mest lest akkurat nå

 1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser både at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 2. Disse korona­reglene gjelder nå

 3. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

 4. 8 myter om koronavaksinen

 5. Premier League-kamp stanset: Tilskuer får medisinsk behandling

 6. Gjester evakuert etter melding om gasslekkasje på Sola Strand Hotel