Eurovision: JOWST slet med maska under begge prøvene

Den mye omtalte lysmasken virket ikke da JOWST sto på scenen i de første semifinaleprøvene i Eurovision Song Contest. Nå har Norges delegasjon klaget til EBU.

JOWST under prøven onsdag. Masken lyste ikke slik den skulle.
  • Alexander Vestrum
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

De to første av tre prøver foregikk onsdag i Kiev internasjonale utstillingssenter.

– Gjennomføringa gikk ikke som planlagt. Det så vel kanskje ut som om det nesten gikk som planlagt, men det skal være bedre. Det var noe galt med lyttingen vår, sa Joakim With Steen – mannen bak artistnavnet JOWST – til NTB etter første prøve.

Lydnivåene på scenen var feil, ifølge Steen.

– Og da var det litt vanskelig å leve seg ordentlig inn i musikken. Og så var det noen andre greier som vi prøver å få rettet opp før den neste prøven. Og hvis vi får ordnet det, så blir det kjempebra, sier han.

Nivået JOWST holdt under den første prøven, holder til finaleplass, men ikke noe mer, mener Joakim With Steen.

Svenske får maske-ansvar

LED-masken har blitt varemerket til låtskriver og produsent Steen. Den virket ikke i det hele tatt under prøven.

– Den var ikke riktig koblet. Det er mange kabler, og en kabel var ikke koblet i. Men nå har vi fått en svenske til å ta ansvaret for at den er helt riktig koblet. Det er hans eneste jobb. Så da satser vi på at det blir bra, sa den norske artisten etter første prøve.

Det gikk ikke helt som det skulle for JOWST.

Har sendt klage

Også under den andre prøven sviktet teknikken bak masken. Nå har Norge sendt klage til Den europeiske kringkastingsunion, melder NRK.

Det er nemlig slik at prøven onsdag kveld danner grunnlaget for jurystemmene, som utgjør halvparten av totalen. Ifølge bloggen ESC Norge har den norske delegasjonen bedt om at JOWST får gjøre en ny framføring.

– Dette er signaturen til hele konseptet rundt låta, og vi godtar ikke denne juryprøven. Vi avventer tilbakemelding fra EBU, sier prosjektleder Stig Karlsen.

Semifinale torsdag

Norge er land nummer tolv på scenen i torsdagens semifinale, den andre av to. Der møter vi blant annet motstand fra Danmark. Går JOWST videre, venter selve finalen lørdag 13. mai.

Første semifinale i årets Eurovision Song Contest ble holdt tirsdag. Som ventet gikk Sverige videre, mens Island og Finland dessverre røk ut.

Fjorårsvinner og arrangør Ukraina er direkte kvalifisert til finalen, sammen med «de fem store» i EBU – Storbritannia, Italia, Spania, Tyskland og Frankrike. Italia er den soleklare favoritten, foran Bulgaria, Portugal og Sverige.

Publisert: