Bjerkestrand ny leder i kunstforeningen

Styret i Stavanger kunstforening har valgt Arnfinn Bjerkestrand til ny leder. Han er også blant søkerne som kultursjef i Stavanger.

Fra årets generalforsamling i Stavanger kunstforening. Den ble holdt i april.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Jeg kan ikke rigge min arbeidsdag ut fra en stilling som ikke er besatt, svarer Bjerkestrand på spørsmålet om han fortsatt er aktuell som ny kultursjef i Stavanger etter Rolf Norås.

-Men om du får jobben, må du trekke deg fra vervet som leder i Stavanger kunstforening?

– Det finnes sikkert et regelverk for slikt i Stavanger kommune. Det får jeg vurdere om det skulle bli aktuelt, der er hard konkurranse om denne stillingen, kommenterer han.

Driver kunsthallen

Stavanger kunstforening er en medlemsstyrt organisasjon som eier Madlaveien 33 og driver Kunsthall Stavanger i det samme bygget.

Arnfinn Bjerkestrand har sittet i styret siden 2014, og ble valgt til ny leder etter Eirik Moe på første møte etter generalforsamlingen i april. Der ble det også nedsatt et eget arbeidsutvalg, som består av styrets leder, dessuten Berit Moltu og Anne-Berit Hansen.

-Besøkstallet må opp

– Hva er kunsthallens utfordringer nå?

– Aller viktigst er å sikre huset for Stavangers befolkning, å være et attraktivt møtested, sier Bjerkestrand, som også er opptatt av å få opp besøkstallet i kunsthallen. I fjor var totalt 5615 store og små publikummere innom.

– Derfor skal vi også fortsette arbeidet mot skoler og andre utdanningsinstitusjoner. Og foreta andre grep, som å starte en kafé. Målet er å gjøre folk i byen oppmerksomme på at vi eksisterer.

Nettverkbygger

Arnfinn Bjerkestrand mener selv han er en typisk nettverkbygger. Og sier at kunsthallen må samarbeide mer med de andre kulturinstitusjonene i byen. Han nevner så Tou Scene, hvor han selv er leder av det kunstfaglige utvalget.

«Mannen med alle hattene» lød tittelen på et intervju med Bjerkestrand i Aftenposten for vel fire år siden. «Er du musiker, er Arbeiderpartiets Arnfinn Bjerkestrand mannen det kan være lurt å holde seg inne med. Han innehar en rekke roller og forvalter dermed pengesekken i norsk kulturliv,» het det i denne artikkelen.

Bjerkestrand opplyser at han bor i Oslo og på Hundvåg.

Publisert: