Joner valgte DiCaprio foran Doktor Proktor

Kristoffer Joner har måtte droppe å spille Doktor Proktor i nr. 2-filmen etter Jo Nesbøs populære barnebok. I stedet har han reist til Canada for å spille i en film med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Publisert: Publisert:

Kristoffer Joner som professoren i "Doktor Proktors prompepulver".

Fra sikkert hold har Aftenbladet fått vite at Kristoffer Joner nylig har reist til Canada for å delta i innspillingen av "The Revenant" , en film der stjerneskuespilleren Leonardo DiCaprio spiller Hugh Glass, en nybygger som på 1820-tallet drar vestover på det nordamerikanske kontinent. Der blir hovedpersonen trukket inn i et voldsomt hevndrama. Det skjer da han ble latt forsvarsløs igjen av hjelpere som skulle berget ham etter at han ble hardt såret av en bjørn.

Filmen regisseres av den meget dyktige meksikanske regissøren Alejandro González Inárritu, kjent for filmatiske storverk som "Babel", "21 Grams" og "Biutiful".

Leonardo DiCaprio, til høyre, og Joseph Gordon-Levitt i scene fra "Inception". Foto: Ukjent

Det har ikke lykkes Aftenbladet å komme i kontakt med Joner om nøyaktig hvilken rolle han har fått i den kommende filmen, men skuespilleren har reist på et flere måneders opphold i Canada.På rollelisten for øvrig står blant annet Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson og Paul Anderson, ifølge filmdatabasen Imdb.

Ikke Doktor Proktor

— Jeg kan bekrefte at Kristoffer Joners tidsplan ikke gikk ihop med andre prosjekter han har. Dermed måtte han droppe rollen som den rare professoren i filmen om "Doktor Proktor og tidsbadekaret", sier Synnøve Hørsdal, produsent i filmselskapet Maipo.

Skuespiller Kristoffer Joner fra Stavanger har reist til Canada for å spille inn film sammen med Leonardo DiCaprio. Foto: Jon Ingemundsen

— Kunne dere ikke ha flyttet opptakene nr. 2-filmen for å få med Joner?- Vi kunne ikke filme da Kristoffer var ledig, og han kunne ikke filme når vi hadde mulighet til å gjøre opptakene.Dermed gikk det ikke. Sånt skjer, rett som det er. Våre opptak starter i slutten av september.

Kan ikke kommentere

— Hva synes du om at Joner har droppet filmen deres for i stedet å spille i en film sammen med Leonardo DICaprio?

— Jeg kan ikke kommentere hva Joner skal gjøre i stedet. Jeg kan bare si at tidsvinduene våre ikke var sammenfallende.

Den meksikanske regissøren Alejandro González Inárritu har alltid valgt stjerneskuespillere, her Brad Pitt i "Babel". Foto: Ukjent

— Hvem skal spille Doktor Proktor i oppfølgerfilmen i stedet for Joner?- Gard B. Eidsvold. Det er vi veldig fornøyd med.

Den første Doktor Proktor-filmen kom på kino i vinter og er sett av 376.000 publikummere, som gjør den til den mest sette norske filmen så langt i år.

  • Aftenbladet kommer tilbake med mer!
Publisert: