Endelig klart for fest på Øster Hus Arena

DumDum Boys, Åge Sten Nilsen, Ingenting og The FourS skal sørge for at lydmuren brytes når Øster Hus Arena byr på folkefest lørdag. Sugen på å få med deg det som blir landets største konsert til nå i år? Det er fremdeles ledige billetter.

Vetle Høivik i Sandnes Ulf tror morgendagens konsertopplevelse blir magisk.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Før verden og virus gikk aldeles av hengslene ble Kiss annonsert som bandet som skulle åpne Øster Hus Arena, hjemmebanen til Sandnes Ulf. Koronaen spiste opp hele Kiss-konserten, og nå vil ikke arrangørene vente lenger.

Lørdag 11. september blir det åpningsfest, eller (gjen)åpningsfest, siden arenaen allerede er tatt i bruk.

Restriksjoner gjør sitt, både på programmet og på størrelsen på arrangementet. Noen tusen kan få plass inne på stadion, og på scenen er sminka amerikanere byttet ut med hjemlige størrelser.

– Nå har vi rigget scene og lyd morgen og kveld siden mandag, sier Vetle Høivik i Sandnes Ulf. – Frivillige har virkelig stått på for å få dette til. A-laget har fått beskjed om å trene et annet sted.

I det Aftenbladet snakker med ham står han utenfor stadion når lyden testes for første gang. - Vi er i rute, for å si det sånn, konkluderer han.

Scenen er så stor at den stikker over taket på arenaen og det er ventet bra trøkk siden stadion er at det intime slaget.

– Det viktigste er at folk får seg en god opplevelse, at de går hjem lørdag og kjenner at de har vært med på noe stort. Byen og folk fortjener dette nå, etter det vi har vært gjennom under pandemien.

Ifølge Høivik er konserten den største som har vært i Norge så langt i år, på grunn av de strenge korona-restriksjonene som har rådet grunnen.

– Vi har solgt 1300 billetter, men har lagt ut 2000 og kan øke dette til 3000 og fremdeles være innenfor det tillatte. Hvis noen har sittet på gjerdet, er det tid for å komme ned og gå på konsert, mener han.

The FourS fra Ganddal, her i finalen i Norske Talenter i 2019, er første band ut på Øster Hus Arena på lørdag.

Program:

16:30 Innslipp

17:30 The Fours

18:30 Ingenting

20:15 Åge Sten Nilsen m/band

21:30 Dumdum Boys

Inngang: Arrangørene oppfordrer publikum til å komme til Øster Hus Arena tidlig for å slippe kø ved innslipp. Publikum skal også sette seg ned ved bordene når de kommer. Og før du skal inn må du enten vise fram grønt koronasertifikat, eller ta en hurtigtest.

Har du tatt én vaksinedose, og det er gått minst 3 uker, kommer du inn. Da har du grønt koronasertfikat.

Utenfor stadion vil det være en vogn der du kan ta en gratis hurtigtest. Svar på testen får du etter 20 minutter. Du kan ta hurtigtest mellom 10.00 og 18.00.

Transport: Gå, ta sykkelen eller ta bussen. Arrangørene setter opp gratis shuttlebuss fra Ruten i Sandnes mellom 15.45-17.00 og 17.45-19.00.

Mat og drikke: Bestillinger av Pizza fra Bankers Pizza og drikkevarer skjer via mobilløsningen Ordr. Bestillingen blir levert til bordet.

Aftenbladet dekker arrangementet minutt for minutt lørdag.

Hovednavnet under konserten er DumDum Boys.
Publisert: