Sjekk nødetatenes BlimE-dans

Politiet, brannvesenet, ambulansetjenesten og legevakten: Alle tok utfordringen om å lage en BlimE-video.

 • Andreas Askildsen
  Andreas Askildsen
  Frontsjef
Publisert: Publisert:

– Vi i Rogaland Brann og Redning fikk en henvendelse fra NRK Rogaland om vi hadde tenkt å danse BlimE-dansen i år, for da ville de gjerne filme. Stig Haugland, underbrannmester hos oss, og kona hans Mimmi Andtbacka, som jobber i ambulansetjenesten, tok utfordringen på strak arm og fikk med alle nødetatene, opplyser Kari Synnøve Vigre, kommunikasjonssjef i Rogaland Brann og Redning.

De fikk med seg 6 politibetjenter, 10 fra brannvesenet, 10 fra ambulansetjenesten og 3 fra legevakten.

– Filminnspillingen foregikk på kveldstid. Til sammen ble det brukt et par timer på selve filmingen. Noen av danserne kom inn på fritiden sin, andre var på jobb denne kvelden. Danserne hadde øvd på dansetrinnene før innspillingskvelden.

 • Øverst i artikkelen kan du se nødetatenes BlimE-dans. Videoen er gjengitt med tillatelse fra Rogaland Brann og Redning og NRK.

Videoen, som er spilt inn på hovedbrannstasjonen på Stangeland, har gått sin seiersgang i sosiale medier og har over 1600 delinger på Facebook.

BlimE er NRK Supers vennskapskampanje. I år er det ti år siden kampanjen ble arrangert for første gang. De siste årene har om lag 400.000 barn på skoler over hele landet danset BlimE-dansen samtidig, ifølge NRK.

Årets BlimE-sang, «Ser deg», fremføres av Victor Sotberg og har over tre millioner strømminger på Spotify. På VG-lista har den så langt 9. plass som høyeste plassering - høyere enn noen annen tidligere BlimE-låt.

Publisert:
 1. Rogaland brann og redning
 2. NRK Super
 3. Barn og unge
 4. NRK
 5. VG-lista

Mest lest akkurat nå

 1. Stangeland Maskin og Risa drar inn milliarder på vindkraft - blir trakassert og truet

 2. Denne gaven tar helt av: – Dette er all time high. Vi har aldri sett slike tall

 3. Farse er Jærens mest populære lunsjrett

 4. Da Tomas (14) landet i denne hoppe­gropen, ble han lam fra halsen og ned

 5. Go-Ahead kutter avganger på Jær­banen allerede fra fredag

 6. Naboklager førte ikke frem. Omstridt Hundvåg-hus godkjent