Bymisjonen må avlyse mye arbeid, men nå gir de en konsert i gave til alle

Hold av søndag 1. påskedag og mandag 2. påskedag klokka 21.00: – Her er en finurlig konsert til alle som trenger en oppmuntring i ei tid der mye er vanskelig, sier Tore Sværen i Kirkens Bymisjon Rogaland.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 1077 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Kjell Inge Torgersen synger, Aril Schøld spiller gitar - du har kanskje hørt det før. Men se der! I årets påskeegg fra Kirkens Bymisjon Rogaland dukker også Emilie Eie opp sammen med de to makkerne. Hun er en 26-årig sanger og låtskriver som spiller i stavangerbandet Valp. Og i årets påskekonserter har altså Bymisjonen koblet henne med to som hun ikke har spilt med tidligere.

– Artistene går over på hverandre sine banehalvdeler. Veldig vellykka, og noe å glede seg til. Det blir en finurlig konsert, beskriver Tore Sværen i Kirkens Bymisjon Rogaland.

Søndag 1.påskedag og mandag 2.påskedag klokka 21.00 spiller denne trioen halvtimes påskekonserter på Aftenbladet.no. Konserten finner du øverst i denne saken. Under ser du konserten fra 1. påskedag.

Solidaritet med artistene

– Disse musikerne er til vanlig utrolig rause med Bymisjonen sin virksomhet. Det var på tide å legge en hyre på bordet til kunstnere som er blitt en utrolig sårbar yrkesgruppe disse ukene. Dette er vår solidaritet med kunstnere og artister, sier Sværen.

Kirkens Bymisjon i Rogaland har 220 ansatte som jobber med sårbare mennesker rundt oss.

– Vil ønsket også å sende en oppmuntrende hilsen til ansatte, frivillige og brukere av bymisjonen sine virksomheter. Det skal denne konserten gjøre, sier Sværen.

Kjell Inge Torgersen, Emilie Eie og Aril Schøld sammen til konserten fra Viste strandhotell.

Hjelpen lagt på is

Bymisjonen har et bredt tilbudt til sårbare mennesker i regionen. Mye er avviklet, men A-senteret har fullt tilbud.

* Asfalt-salget er midlertidig avviklet. Bymisjonen i Stavanger har engasjert seg på å skaffe mat til dem, dette gjøres sammen med Stavanger kommune. Noen av brukerne isolerer seg og får hjelp der de er. De er i en risikogruppe.

* De fleste frivillige er dimittert.

* Rogaland A-senter er bymisjonens største virksomhet. Her er det en behandlingsavdeling, det gjøres polyklinisk arbeid og gravide rusmisbrukere får bistand. Denne virksomheten går tilnærmet som vanlig.

* Vibemyr skoleverksted, videregående skole for 33 elever som har rett på spesialundervisning. Har oppfølging av enkeltelever, men har hjemmeskole.

* Ventilene Viste Strandhotell er et tilbud for unge pårørende - og arbeidstrening. Kommersiell drift i stor grad påvirket av koronakrisen. Alle leirer er avlyst.

– Det er en enorm varme rundt bymisjonen. Folk ønsker virkelig å hjelpe når det er så krevende som nå, sier Sværen.

Lydtekniker for konserten er Kjell Andreas Westby. Fotograf/redigerer er Erick Frias De Santillana.

Tore Sværen i Kirkens Bymisjon Rogaland.
Publisert: