Stavanger Symfoniorkester, Andsnes og Dybdahl nominert til Grammy

Gisle Kverndokks «Symphonic Dances» med Stavanger Symfoniorkester er nominert i kategorien «Best Immersive Audio Album» i prestisjetunge Grammy Awards. Også Leif Ove Andsnes og Thomas Dybdahl er nominert.

Nominert til prestisjepris.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Symfoniorkesteret opplyser om dette i en pressemelding onsdag kveld.

- En fantastisk nyhet og anerkjennelse for et strålende prosjekt. Vi er svært stolte, sier administrerende direktør i SSO, Morten Warland.

Symphonic Dances er skrevet av Gisle Kverndokk for Stavanger Symfoniorkester i anledning Grunnlovsjubileet 2014, med støtte fra Kulturrådet, og ble urfremført i Stavanger konserthus 30. april 2014.

Symphonic Dances ble spilt inn i Fartein Valen i Stavanger konserthus av Grammy-vinner Jim Anderson med produsent Ulrike Schwarz, som har vært ansvarlig for flere Grammy-nominerte produksjoner. Opptaket ble ferdigstilt på Skywalker Sound i Nord-California og mastret av Robert C. (Bob) Ludwig of Gateway Mastering, Portland, Maine.

Albumet ble utgitt på SSO Recordings 5. oktober 2018.

Stavanger Symfoniorkester var i 2019 Spellemannsnominert i kategorien «Klassisk» med Symphonic Dances og Gisle Kverndokk mottok Musikkforleggerprisen i klassen Årets opphaver - Klassisk/Samtidsmusikk for verket.

Albumet fikk terningkast seks av vår anmelder Arnfinn Bø-Rygg.

Andsnes' nummer 10

I kategorien beste klassiske solo-vokal-album, konkurrerer albumet «Schumann: Liederkreis Op. 24, Kerner Lieder Op. 24» med den tyske tenoren Matthias Goerne – og den norske pianisten Leif Ove Andsnes (49). Det er tiende gang Andsnes er nominert.

Thomas Dybdahl er indirekte representert i produksjonskategorien ikke-klassisk mastring, melder VG: Det er hans lydteknikere Tchad Blake, Adam Greenspan og Rodney Shearer som er nominert for arbeidet med Dybdahls 2018-album «All These Things».

Grammy-prisene deles ut 26. januar 2020.

Les også

Thomas Dybdahl på tur til Los Angeles

Les også

Nytt verk inspirert av innvandreres musikk

Les også

Her er alle de nominerte

Publisert: