Justin Bieber kommer til Forus Travbane neste sommer

Justin Bieber på Forus travbane blir den største konserten i Rogaland noen sinne. 36.000 kan se verdens største popstjerne - med celebre gjester - på tidenes fest.

Justin Bieber gjør sin første norgeskonsert utenfor Oslo når han kommer til Forus Travbane 7. juni 2017.
 • Leif Tore Lindø
  Leif Tore Lindø
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det er vel det største som har skjedd siden Jesus gikk på vannet, sier arrangør Per Vervik, og ler godt.

– Det skjedde vel ikke i Rogaland, men la gå. Justin Bieber er omtrent så stort som det kan bli.

Konserten er onsdag 7. juni 2017 på Forus Travbane. Kapasiteten er satt til 36.000 mennesker, noe som vil gjøre dette til den største konserten som noensinne er arrangert i distriktet.

Bieber gjør med dette sin første konsert i Norge utenfor Oslo. I denne runden gjør han 12 festivalkonserter i Europa. Stavanger er eneste stoppested i Skandinavia.

Billettsalget starter 22. november på Billettportalen.no og på Narvesen/7Eleven. Prisen for å se Bieber er 745 kroner for vanlig ståplass og 1600 for golden circle (rett foran scenen).

Det kan bli en smått kaotisk dag, for interessen rundt Bieber har alltid vært enorm. Sist Justin Bieber var i Norge, slo han alle rekorder og solgte ut to konserter på Telenor Arena på under 10 minutter! Da salget startet klokken 09.00, var det 125.000 mennesker inne på nettsiden for å prøve og sikre seg en billett.

 • Råkjøring, eggkasting, apekatter og urinering - her er Justin Biebers kontroverser
7. juni kommer Justin Bieber og flere andre internasjonale stjerner til Forus Travbane og Den Store Sommerfesten.

– Bieber er der oppe med Bruce Springsteen og de aller største. Bieber har en enorm aura, et vanvittig show og etterhvert låter som kommer til å gjøre dette til en fantastisk kveld. Produksjonen er så stor at vi ikke kan ha den på Viking Stadion. Vi har aldri vært i nærheten av denne størrelsen, sier Vervik, som tror 36.000 billetter vil få bein å gå på.

I just bought tickets for Martin Garrix and Justin Bieber in Norway on June 7th!!! #DenStoreSommerfesten… https://t.co/SMLvFYlTAG

Verdensstjerne

Justin Bieber ble oppdaget etter å ha lagt ut videoer på YouTube. Scooter Braun, som senere ble manageren hans, sendte Bieber til Atlanta, Georgia for et møte med Usher og for å skrive en platekontrakt med Island Records, hvor han begynte den profesjonelle karrieren sin. På kort tid ble han en av de mest populære artistene i verden, særlig blant jenter. Fansens han, som kalles «Beliebers», er kjent og beryktet for å gå helt av skaftet både før, under og etter konsertene hans. I Norge har det vært kaotiske tilstander ved alle konsertene hans.

Justin Biebers sang «Baby» var lenge den mest spilte videoen på YouTube. rekorden ble senere slått, blant annet av hans egen «Sorry», en musikkvideo som er i ferd med å runde 2 milliarder (!) avspillinger på YouTube. Bieber har også hatt sine skandaler, men populariteten hans har bare økt.

Hans siste album Purpose har vært intet mindre enn 51 uker på VG-lista.

En enorm fest

Bieber kommer heller ikke alene. Konserten blir som en liten festival og har fått døpenavnet «Den Store Sommerfesten».

– Denne dagen vil få preg av en festival. Bieber er selvsagt hovedmannen her, men det kommer flere, sier Vervik.

Førstemann er allerede klar. Justin Bieber får selskap av Martin Garrix, en av verdens største DJ-er. Nederlenderen rangeres helt på topp i det siste nummeret av DJ Magazine, den elektroniske dansemusikkens ”bibel”. Han passerer dermed store navn som David Guetta, Tiesto, Avicii og Steve Aoiki.

Les også

Justin Bieber kjeftet på fansen og gikk av scenen

De to andre artistene som skal gjøre festen komplett vil bli annonsert så snart detaljene er på plass.

Det har vært konsert på travbanen før. I 2011 var Alan Jackson og 13.000 andre der. Også oktoberfester har vært arrangert. Dette er imidlertid i en annen liga.

– Vi må gjøre noen utbedringer for å gjøre travbanen klar. Det har vi kontrollen på, sier Vervik.

Billettsalget til Justin Bieber-konserten starter 22. november.

Venter storinnrykk

Det vil bli satt opp busser, båter og tog fra de byene der det finnes muligheter. Også hoteller er varslet, for her ventes det storinnrykk.

– Bieber-interessen begrenser seg ikke til området mellom Rennesøy og Egersund, for å si det forsiktig. Dette er en nasjonal happening, for ikke å si internasjonal. Vi forventer masse tilreisende fra hele Norge og fra utlandet, sier Vervik.

Når portene stenges på Forus, er Den Store Sommerfesten på ingen måte ferdig. Utover natten vil det nemlig bli arrangert klubbkonserter på flere av utestedene i Stavanger. Tungevaag & Raaban, Travelle, Tom Boye, Anders Søgård og Myxe skal holde gangen utover natten.

Publisert:
 1. Justin Bieber
 2. Konsert
 3. Musikk
 4. Forus travbane
 5. Stavanger

Mest lest akkurat nå

 1. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 2. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland

 3. Hugger opp supplybåter på løpende bånd under E39

 4. Stakk av etter trafikkuhell

 5. Uvanlig mange spedbarn er sykehusinnlagt siste to uker - SUS forbereder seg på flere

 6. Båtforlis ved Karmøy: Én person omkom