Se klipp fra den pestlige musikalen

60 prosent av befolkningen strøk med under Svartedauden. -Ypperlig musikalmateriale. En fest med innhold, mener regissør Yngve Sundvor.

Publisert: Publisert:
svp://6452

Statsteatret skal gjennom ti forestillinger fortelle Norges historie fra 1066 til 2066. Forestilling nummer to, «Pesten», er lagt til 1349 og den største katastrofen som noen gang har rammet Norge.

— Selveste katastrofen, Svartedauden, med popmusikk av Grieg. Denne musikalen står ikke tilbake for noen. De fleste musikaler er vrøvl. Denne har innhold, sier Yngve Sundvor.

Den norske kulturarven

I «Pesten» møter vi krovert Svein (Gard B. Eidsvold) og hans tre høyst forskjellige sønner (alle spilt av Cato Skimten Storengen) som strever med å få endene til å møtes.

Mors flatbrød selger ikke som før, og det er langt mellom gjestene. Til dette trøstesløse sted kommer en dag en fremmed, en italiener (Kim Sørensen), med spennende krydder i kofferten sin. Krovertens liv blir snudd fra nederlag til suksess.

Men hva har den fremmede flyktet ifra? Og hvorfor dør alle rottene i byen? Hvem lurer i den fremmedes skygge? Hva skyldes de vonde drømmene hans (som videoutdraget tar oss med inn i)? Og hvorfor i alle dager vasker han hendene?

Urpremieren er på Tou Scene fredag 20.april.

svp://6452
Publisert: