200.000 kroner i litteraturstipend

Forfatterne Peter Franziskus Strassegger og Anna Fiske mottok i dag 100.000 kroner hver i ulike litteraturstipend fra fylkeskommunen.

Publisert: Publisert:

Forfatter Peter Franziskus Strassegger mottok torsdag 100.000 kroner i litteraturstipend fra Rogaland fylkeskommune. Foto: Fredrik Arff

Denne artikkelen er over fem år gammel

Rogaland fylkeskommune har siden 1995 delt ut litteraturstipend til uetablerte forfattere med tilknytning til fylket. Det er den norske forfatterforenings litterære råd som velger ut prisvinnere på vegne av fylkeskommunen.

I år er det Peter Franziskus Strassegger som har gleden av å motta 100.000 kroner. Strassegger er født i Østerrike, men kom til Bryne da han var 12 år gammel. For to år siden debuterte han med romanen Stasia, som han ble tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris for.

Bidratt til nyskapning

Den svenskfødte forfatteren Anna Fiske er i år tildelt Rasmus Løland-stipendet, også på 100.000 kroner. Rogaland fylkeskommune delte ut dette stipendet for første gang i 2007, og stipendet er oppkalt etter barnebokforfatteren Rasmus Løland fra Ryfylket. Stipendet blir tildelt en norsk forfatter som har bidratt til nyskapning innen barne— og ungdomslitteraturen, og blir valgt ut av det litterære rådet til Norsk barne- og ungdomsbokforfattere (NBU).

Fiske debuterte i 1999 med tegneseriealbumet Forvandlingen , og i 2003 ga hun ut sin første barnebok. Siden den gang har hun illustrert og skrevet en rekke barnebøker, og hun er kjent for sitt store følelsesbibliotek. I sine barnebøker tar hun for seg en rekke ulike følelser, som sinne, sjenanse, forelskelse og det å være redd.

Begge stipende ble delt ut av fylkesordfører Janne Johnsen under åpningen av det nye biblioteket på Sauda torsdag. Målet med stipendene er å gjøre det lettere for mottakerene å prioritere skrivingen.

Publisert: