Ertvaag spiller hovedrolle i ny TV2-komedie

TV2 håper å nå ut til både barn, unge, voksne og godt voksne med sin kommende komedieserie, hvor Ole Christoffer Ertvaag og Sven Nordin spiller far og sønn.

Ole Christoffer Ertvaag (til venstre) er med i TV2s neste humorsatsning, som skal vises i beste sendetid på nyåret. De andre sentrale figurene spilles av Janne Formoe, Sven Nordin og Johannes Blumenthal.
 • Kine Hult
  Kine Hult
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Sven Nordin er jo en bauta blant norske skuespillere. Det er ikke ofte jeg blir satt ut av å spille med folk, men det ble jeg denne gang. Å stå der og krangle med Sven Nordin, det er ganske absurd, sier Ole Christoffer Ertvaag til Aftenbladet.

Les også

Ertvaag og Kaada spiller frosne eventyrere i ny storfilm

De to spiller far og sønn i TV2s kommende komiserie, som skal sendes i beste sendetid på nyåret. Ertvaag spiller den ansvarlige familiefaren som liker å ha alt på stell, mens Nordin spiller en sjarmerende levemann som forlot familien sin da barna var små. Så dukker han plutselig opp igjen og flytter inn i kjellerstua til sønnen. Det byr, ikke uventet, på en del forviklinger.

– Tanken med serien er å skape en troverdig, humoristisk familiesetting. Det er litt annerledes enn det jeg har gjort tidligere, jeg har egentlig aldri spilt i noen ren komedie tidligere. Det nærmeste man kommer blir nok «Unge lovende». Målet er å lage helgeunderholdning som fungerer for hele familien, sier Ertvaag.

Siden filmdebuten i «Mannen som elsket Yngve» i 2008, har han vært å se i en rekke filmer, serier og teaterstykker. I desember skal han i gang med nye «A Christmas for Carol»-forestillinger på Rogaland teater, han har spilt i serier som «Heimebane», «Lykkeland» og «Unge lovende» og filmer som «Amundsen» og «Now it’s dark». Men han tror neste års TV2-serie blir den største til nå, om man regner ut fra kommersiell appell.

– Målgruppen her er nok større enn det jeg har vært med på før. Jeg storkoser meg, og er utrolig imponert av produksjonen. Det er en flott gjeng å spille sammen med, ikke minst de tre, dyktige barneskuespillerne. Jeg er jo far selv, og har tatt på meg en slags papparolle også utenom opptakene, sier Ertvaag.

Han pendler til Oslo for å være med på innspilling. Men det er ingen tvil om at Madla i Stavanger er og blir hjemme.

– Jeg har ingen planer om å flytte på meg. Det er heldigvis ikke sånn at man må bo i Oslo for å holde på med tv og film lenger, sier Ertvaag.

Les også

 1. Dramatisk seerfall for Amanda: Fra 219.000 til 5000 seere

Publisert:
 1. TV-serier
 2. TV
 3. Sven Nordin
 4. TV2
 5. Humor

Mest lest akkurat nå

 1. Tromsø utlignet på overtid

 2. Da hun ble gravid med sin homofile venn, ringte Anniken Huitfeldt for å spørre om det alle lurte på

 3. Over en million tv-seere så huset deres i beste sendetid

 4. Se alle bildene her

 5. Manchester City vant Premier League etter utrolig snuoperasjon

 6. Stadig flere russere blir skeptiske til krigen - unge er mest negative