Danser inn penger til byprestene i Sandnes

Lang over hundre elever i Sandnes står bak forestillingen Nærvær. Målet er å samle inn penger til Bypresten i byen.

120 elever fra Vågen vgs framfører Nærvær mandag og tirsdag – til inntekt for byprestene i Sandnes. Foto: Kristian Jacobsen

 • Ingeborg Lalita Stavsøien
  Journalist
Publisert: Publisert:

Om de er nervøse?

Ikke nevneverdig:

– Jeg har stått på scenen sykt mange år, så det blir ikke noe nytt, sier Marius Trepekonas. Han går førsteåret musikklinjen på Vågen videregående. Sammen med de andre førsteklassingene, Dagne Bye Espedal på danselinjen og Selma F. Christensen på dramalinjen, skal han opptre. Jentene er enige med Marius, dette er ikke noe å grue seg for, de har nok sceneerfaring.

120 elever har øvd på innslaget «A whole new world» fra Disneyfilmen «Aladdin».

Forestilling for veldedighet

Sammen med 120 elever fra Vågen, i tillegg til elever fra kulturskolen, inntar de scenen i Sandnes kulturhus mandag 10. og tirsdag 11. februar.

Overskuddet fra forestillingene går til Bypresten og deres arbeid i rusmiljøet i byen. Bypresten har tre stillinger, bare i underkant én blir dekket av kommunen. Derfor er de takknemlige ovenfor all støtte de mottar. Nærvær-satsingen er et samarbeid der også næringslivet deltar.

Byprestene ser på Nærvær som en vinn-vinn-situasjon. I hele 17 år har de samarbeidet med musikk-dans-dramalinjen ved Vågen, tidligere ved Lundehaugen. De par siste årene har Sandes kulturskole også vært med.

Byprest Ingeborg Erikstein Krager og hennes kollega Øyvind Justnes Andersen beskriver jobben sin som oppsøkende. Begge er opptatt av hvordan man gjør hverdagen litt bedre for dem som sliter med rus, for eksempel gjennom samtaler eller praktisk hjelp med møter og flytting.

Øvelse gjør mester

–Hver enkelt har sin plass, forteller Marianne Mæland Rettedal som er lærer på musikk-, dans og dramalinjen på Vågen. Hun har ansvaret for nummeret «A whole new world», kjent fra Disney-filmen «Aladdin», sammen med de andre lærerne.

– Nummeret handler om at man kan velge å se lyst på tilværelsen.

Forestillingen heter «Nærvær», og den røde tråden er at alle numrene skal skape og oppfordre til nærvær mellom mennesker.

De tidligere årene hadde de forestillingene før jul, skolen så på dette som en julegave til byen. I år skal de altså ha det i februar, og Rettedal håper folk tar turen til Sandnes kulturhus.

Publisert:

Mest lest

 1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 4. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 1. Sandnes
 2. Veldedighet
 3. Videregående skole
 4. Sandnes kulturhus