Svær sædcelleskulptur skaper strid i Stange

En gedigen sædcelle har utløst debatt i Stange i Hedmark om hvorvidt pendlerparkeringen ved E6 er den perfekte plasseringen for skulpturen.

Publisert: Publisert:

Stange kommune vil sette opp denne 11 meter høye skulpturen på pendlerparkeringen ved Uthuskrysset ved E6 i Hedmark, men Vegvesenet liker ikke plasseringen. Foto: Foto: Linda Bakke / NTB scanpix

  • NTB

Stange-ordfører Nils A. Røhne (Ap) mener at pendlerparkeringen ved Uthuskrysset er det beste stedet for den elleve meter høye skulpturen, som skal symbolisere noe av det kommunen kan skryte av, nemlig rike jordbruksressurser og eksport av oksesæd.

– For alle de tusener som passerer her hver dag, så åpner skogen seg til det fruktbare og frodige landskapet, sier han til NRK.

Vegvesenet er positive til skulpturen, men ikke til at den skal plasseres på pendlerparkeringen, opplyser seksjonssjef Hans Martin Asskildt.

Han sammenligner sædcellen med en annen skulptur i Innlandet, nemlig den store elgen ved riksvei 3 i Stor-Elvdal.

– Denne skulpturen vil nok skape interesse og oppmerksomhet, slik vi også erfarer fra elgen i Østerdalen. Det betyr at det må legges til rette for skuelystne. Pendlerparkeringen må også sannsynligvis omreguleres og utvides, noe vi ikke ønsker, sier han.

Ordføreren er ikke ferdig med saken.

– Vi skal ha den opp. Hvis vi ikke får lov her, så skal vi ha den opp en annen plass, men det er her det er best, sier Røhne.

Linda Bakke er kunstneren som står bak både elg-skulpturen og sædcellen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Prinsesse Ingrid Alexandra (16) tok NM-gull i surfing på Jæren

  2. Koronavinteren kommer. Dette er scenarioene Norge må forberede seg på.

  3. Nytt smittetilfelle i Gjesdal: Legesenter stenger dørene

  4. Vil kaste Myrhol som FNB-leder: - Jeg er selvfølgelig sjokkert

  5. – 0–0 til pause. Bryne kom best i gang, men etter hvert tok hjemme­laget over

  6. Se bildene fra Sandnes­løpet: – Det ble en skikkelig kraft­prøve inn mot mål