Vakker mystikk

En kraftfull perle av nordisk, alternativ pop.

Kalandra består av Katrine Stenbekk, Jogeir Daae Mæland, Florian Bernhard Winter og Oskar Johnsen Rydh. Foto: Are Næsset

 • Stella Marie Brevik
  Stella Marie Brevik
  Journalist
Publisert: Publisert:

Grade: 5 out of 6

Kalandra: «The Line» (Norse)

Kalandra, et av de norske bandene som kanskje har flere fans i utlandet enn i hjemlandet, har etter et tiår sluppet sitt debutalbum.

Jeg har tidligere beskrevet bandet som en blanding av Aurora og Gåte, satt i kulissene til tv-serien «Vikings». Jeg står ved formuleringen, men på debuten lener bandet seg mer mot både ren pop og rock enn hva singlene har vist oss.

Tankene sendes mot norsk mystikk; fjorder, tåke og mose. Kanskje ikke så rart at bandet fikk jobben med å lage musikk til den norske HBO-serien «Beforeigners». Noe som igjen gjorde bandet kjent utenfor landegrensene.

Tananger-oppvokste Katrine Stenbekks kraftfulle og særegne vokal blir brukt mangfoldig. Bandet viser også sin allsidighet når de lar rocken snike seg inn i det ellers cinematiske lydbildet.

I et sjanger-univers der man lett kan falle i den kleine viking-gryta, eller i det vel mørke og trolske, balanserer Kalandra elegant et sted imellom: Ennå trolsk, men nærmere Highasakite enn Gåte.

Beste spor: «Borders», «Brave new world», «With you».

Publisert:
 1. Musikk
 2. Anmeldelse
 3. Pop (musikk)
 4. Musikkanmeldelse
 5. Plateanmeldelse

Mest lest akkurat nå

 1. Såpeglatte veier i distriktet: – Alt mannskap er ute

 2. Fortsatt anbefaling om å unngå besøk

 3. Emilie (22) skulle ut for å kjøpe Pepsi Max, havnet i Oslo

 4. Sandnes, Sola og Randaberg letter delvis på koronatiltakene

 5. Alle ansatte ved pandemi­posten på SUS må i karantene

 6. Smitte i to barnehager i Stavanger