Subwoolfer stakk av med seieren i Melodi Grand Prix

Subwoolfer stakk av med seieren i Melodi Grand Prix lørdag kveld. Dermed blir det den maskerte duoen som skal representere Norge i Eurovision i Torino i mai.

Subwoolfer er vinner av lørdagens finale i den norske Melodi Grand Prix.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Subwoolfer sier at de allerede har lagt planer for sin opptreden i Torino i mai. I midten står talsperson Carl-Henrik Wahl.

– Dette var fantastisk. Nå skal vi fullføre Neils profeti om å bli galaksens største band, og da er det jo bare jorden som står igjen, sier Subwoolfer via sin talsperson Carl-Henrik Wahl etter at det norske folk hadde kåret dem til vinnere av årets Melodi Grand Prix.

Dermed blir det den maskerte duoen som skal representere Norge under Eurovision i Torino i Italia i mai med låten «Give That Wolf A Banana».

Det er ikke kjent hvem som skjuler seg bak maskene til de mystiske, intergalaktiske ulvene, som går under navnene «Keith» og «Jim». Ylvis og Gaute Ormåsen og tidligere A1-sanger Ben Adams er blant dem som har blitt nevnt som mulige subwoolfere.

Subwoolfer var også store forhåndsfavoritter blant bookmakerne til å stikke av med seieren i kveldens norske finale.

Vil lage fest for hele Jorden i Torino

Bandet vil ikke avsløre identiteten sin med det første.

– Masken sitter veldig godt på, Det er så gøy og kose oss og vise dere at vi er «Keith» og «Jim», sier Wahl.

På spørsmål om hvordan de skal forberede seg til finalen i Torino i mai, svarer Wahl:

– Vi må jo lære oss litt italiensk og kjøre på. Vi har jo allerede gitt ut en låt som heter «Give The Wolf A Romantic Banana», så da har vi varmet litt opp. Nå sier han bak meg her også at han har lært at spagetti og linguini betyr «stem på oss».

Talspersonen sier at de har lagt planer for opptredenen i Torino.

– Vi skal gjøre dette så bra som mulig så det blir en god fest for hele Jorden, sier Wahl.

Møtte NorthKid i gullfinale

Totalt ti artister og band deltok i kveldens finale i H3 Arena på Fornebu i Bærum. I gullfinalen møttes Subwoolfer og bandet NorthKid fra Nord-Norge. I kampen om stemmene til det norske folk ble det likevel Subwoolfer som fikk flest stemmer.

Eurovision holdes i Torino etter at italienske Måneskin vant i fjor. Semifinalene holdes 10. og 12. mai, mens finalen går av stabelen 14. mai.

UiS-student nådde ikke opp

UiS-student Elsa Søllesvik, med artistnavnet Elsie Bay, ble stemt fram til en av de fire topplassene, men klarte ikke å komme til gullfinalen med sangen «Death of Us».

Fra før hadde Mari Bølla fra Bryne og Trollfest med medlemmer fra nordfylket blitt slått ut.

Publisert: