Best av sitt slag

Trygt, godt og langt fra nyskapende, men helt rett.

Spidergawd fra Trondheim er en såkalt supergruppe og består av Per Borten, Hallvard Gaardløs, Rolf Martin Snustad og Kenneth Kapstad. Tidligere kunne man telle to Motorpsycho-medlemmer, men Bent Sæther er ikke med i banden lenger.
Publisert: Publisert:
Grade: 5 out of 6

Spidergawd: «Spidergawd IV» (Crispin Glover)

Super-trønderne har gitt ut sitt sjette album. Mye er altså likt, men det går fint fordi det er så bra. Bandet, som for øvrig består av noen av Norges beste musikere, er et av få band i landet som ennå kjører på med skamløs, hardtreffende og steinbra rock.

Avbrekkene fra den tidligere diskografien finner vi i de endeløse referansene til 70- og 80-tallets klassiske metall og hardrock: Fortsett videre gutt, dykk ned i helligheten og la nostalgien ta deg.

Trøndere har aldri vært spesielt redde for å være harry, noe dette albumet er et bevis på. Spidergawds kjente og røffe enkelhet er nå kombinert med en leken haug av lange, melodiske solo-hyllester til heltene. Vokalist Borten kler, som vanlig, rollen som storslått mannemann med episke historier.

Lydbildet oser testosteron og brede bein, men lidenskapen er aldri langt unna. Refrengene sitter godt i hjernebarken, og du skal lete lenge etter et band som er like tight.

Beste spor: «Running man», «Into the deep serene».

Publisert: