Ingen noksagt

Nor Wave Sound. Kjetil D. Brandsdal selger flere plater i USA og på New Zealand enn han gjør i Norge, men det hindrer ham ikke fra å dra i gang et eget plateselskap her hjemme.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 22 år gammel

Han foretrekker nå å bruke artistnavnet Noxagt, og gir ut syvtommeren «Noxagt» med hele 22 kutt. Selv om vinylen kjøres på 33-hastighet, sier det seg selv at kuttene nødvendigvis ikke varer så lenge når plateformatet er av singelstørrelse. Ep-en er langt mer melodi— og rifforientert enn det aller meste av det Brandsdal har gitt ut før, selv om de korte kuttene gir platen et fragmentert preg. Ta den som en smakebit på hva han er god for og som en demonstrasjon på hvorfor Sonic Youth-sjefen har trykket sandnesgutten til sitt bryst.

Samtidig med ep-en under eget navn, gir han ut samlingen «Sandnes/Stavanger» i samme format. Fem sandnesband får plass på den ene siden, mens side to er viet like mange stavangergrupper.

Brandsdal selv er representert i minst tre sammenhenger med Noxagt, Kjertl Del Brondo Group og Fibo-Trespo. Ep-en teller i tillegg Kulturetaten, Louise & Kate, Shotguns, Nils Erga, Agru-K, Anfie og Hellfire. Noen av gruppene er i dag gått i oppløsning, men samlingen gir et verdifullt innblikk i en lokal undergrunn få kjenner til. The Nor Wave Sound er betegnelsen som brukes på denne musikken der skurrende gitarer, støysekvenser, repeterende riff og leken lyd har en tendens til å gå igjen. Bra navn på bra musikk.

Publisert: