Nå åpnes det for søknader fra koronarammede kulturarrangører og bransje

Onsdag gikk startskuddet for at arrangører og underleverandører i kulturlivet kan sende inn søknad om kompensasjon.

Publisert: Publisert:

Fra og med onsdag kan Tou scene og andre arrangører og underleverandører i kulturlivet sende inn søknad om kompensasjon for tapte inntekter under koronaperioden. Foto: Pål Christensen

  • NTB

Mens søknadsskjemaet for frivilligheten og idretten åpnet forrige uke, måtte skjemaet for kultursektoren vente til denne uken.

Denne andre søknadsrunden gjelder både for arrangører og bransjens underleverandører – som kan være alt fra aktører innenfor lys, lyd, bilde og rigg, artister, management, booking, filmdistributører som leverer tjenester eller innhold til et kulturarrangement, og dem som leier ut lokaler til kulturarrangement.

Søknadsfristen for alle er 15. september, og ordningen gjelder arrangementer som skulle vært arrangert fra 1. mai til 31. august, så vel som for dem som ble gjennomført – men i mindre skala som følge av pålegg fra myndighetene.

Ordningen utgjør totalt 300 millioner kroner.

– Vi har lyttet til erfaringene fra forrige runde. Ingen ordning vil eller skal kompensere alle tap som følge av situasjonen, men jeg mener vi har fått til gode ordninger som gjør at både kultursektoren, frivilligheten og idretten står bedre rustet til å ta opp igjen sin aktivitet nå som samfunnet etter hvert åpnes, sa kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja da forskriftene i forrige uke var klare.

Publisert:
  1. Koronaviruset