Glimt av lys

PLATE: I en nedstengt verden begynte de å se lysere på tilværelsen.

Interpol, her samlet, ble sittende hver for seg da albumet ble skrevet under pandemien. Fra venstre Paul Banks, Sam Fogarino og Daniel Kessler.
 • Geir Flatøe
  Geir Flatøe
  Journalist
Publisert: Publisert:
Grade: 4 out of 6

Interpol: «The other side of make-believe» (Matador/Playground)

Medlemmene i Interpol skriver vanligvis sangene sammen, men koronaen har endret dette på album nummer sju. Vokalist og bassist Paul Banks satt isolert i Edinburgh i ni måneder, gitarist Daniel Kessler befant seg i Spania og trommis Sam Fogarino i Athens i Georgia.

Ved hjelp av e-post ble likevel nye sanger skapt, og pandemien gjorde at Banks følte trang til å kaste noen blikk ut av post-punk-mørket. Verden var vanskelig nok som den var. Når de til slutt kunne treffes, ble sangene spilt inn i London med Flood og Alan Moulder som produsenter.

Ved siden av den spirende optimismen, er Banks’ stemmebruk den største endringen. Han synger mer dempet, noe som lar nyansene slippe til. Noen revolusjon er det likevel ikke. Selv om de åpner mildt med optimistiske «Toni» og følger på med myke «Fables», er det nok av det gamle Interpol igjen til å kunne tilfredsstille fansen som har fulgt dem siden starten i New York i 1997.

Beste spor: «Fables», «Something changed», «Passenger».

Publisert:

Plateanmeldelser

 1. Deilig americana

 2. Småflaut over­skudds­materiale

 3. Før eller senere vil noen skrive bøker om koronaplater, så her er et nytt kapittel

 4. Spesiell? Jo, hun er spesiell

 5. Vanskelig å vite om det er kødd eller alvor

 6. Sommerbris fra 60-tallet

 1. Plateanmeldelser
 2. Plateanmeldelse
 3. Anmeldelse