Sjefen for Norges viktigste departement

Den nye kulturministeren synes det er flott at stavangerpolitikerne har store visjoner for kulturen, og hun lover mer penger til regioner og kommunene de neste årene. Det kan være godt nytt for Akropolis-visjonen.

I øverste etasje i Grubbegata 1 i Oslo sitter sjefen for Norges viktigste departement. Det er i hvert fall slik hun ser på det selv, kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

I en uke har hun sittet i statsrådsstolen. I alle vinduene vendt ut mot takterrassen står det buketter og oppsatser. Også skrivebordet er dekket til med blomster som ble overrakt på Slottsplassen da den nye regjeringen ble presentert.

– Det var helt vilt. Jeg fikk så mange at jeg har bedt folk på kontorene ta med seg blomster hjem.

Statsrådens kontor er nest innerst i en korridor som ender opp i et møterom. Tre kontorer har dører vendt ut mot gangen. På det første sitter statssekretær Gry Haugsbakken fra Innlandet. Kontoret deretter, og nærmest statsråden, sitter en stavangerkvinne. Det er forfatter Oda Malmin som forrige uke ble uke utnevnt til politisk rådgiver for ..., ja, det som kanskje er landets viktigste statsråd.

– Ehhh, viktigst?

Les hele saken med abonnement