Romeo og Julie på skoleteater

Merkur skoleteater på St. Olav videregående i Stavanger feirer 30 år med å sette opp en klassiker. Men de to som spiller hovedrollene kjenner seg ikke igjen i Romeo og Julie.

Publisert: Publisert:
  • Eli Næsheim
    journalist
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Teksten er original William Shakespeare, i forfatteren André Bjerkes norsk, mens regissøren Siri Seljeseth sørger for at det snakkes stavangersk på scenen. Regissøren har også lagt til noen andre tolkninger, som gjør at skuespillerne lover ren underholdning og mye humor, både for de som liker Shakespeare, og de som ikke gjør det.

Shakespeares Romeo og Julie ganske fremmed for elevene. Aled George Pagier spiller Romeo, og synes det er merkelig at de to unge gifter seg etter to dages bekjentskap. Også Elaine Nilla Sajets, Julie, innrømmer at hun ikke kjenner seg igjen.

Utsolgt premiere

Men publikum ønsker å se forestillingen, hele 650 har alt skaffet seg billett. Premieren mandag 16.januar er utsolgt, det er også bare få billetter igjen på de to daglige forestillingene tirsdag, onsdag og torsdag. Men flere muligheter både fredag og på den siste framvisningen lørdag.

— Noen har klaget på at det er vanskelig å få tak i billetter, men det er bare å henvende seg til St. Olav eller sende e-post til merkur.skoleteater@gmail.com, reklamerer Åge Vikøren, miljølærer ved skolen, og dermed også produsent og teatersjef. Det betyr at han tar seg av alt, bortsett fra den kunstneriske delen, det som skjer på scenen. Det er Silje Seljeseths oppgave, hun har regi og instruerer. Og er dessuten tidligere medlem av skoleteateret Merkur med erfaring som skuespiller fra to oppsetninger på St. Olav. Som igjen har vært medvirkende til at hun nå er ferdig med en fireårig skuespillerutdannelse.

Rollene

14 elever deltar i stykket. Romeo spilles som nevnt av Aled George Pagler, Julie av Eliane Nilla Sajets.

Ammen - Maryam Amith

Laydy Capulet - Eline Bredal Kristiansen

Paris- Nicolas Holvik

Tybalt- Julia Langeland Næss

Mercutio- Eline Øverbø Roaldsøy

Benvolio-Sofia Balthasar

Fyrst Ecalus- Michael Audne Thu

Fader Lorenzo- Jamila Mehmandarova

Apotekerne er Marie Louise Hillestad og Kaja Anthonsen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

  2. Kollisjon mellom syklister på Sola

  3. Beirut rystet av kraftige eksplosjoner

  4. Egersund: Beboere kom seg ut av brennende leilighet

  5. Nytt korona-tilfelle i Stavanger: – Var på reise i rødt land

  6. Forvirret? Dette er korona-reglene som gjelder nå