– Klimakutt på 80 prosent må føre til sterke restriksjoner i trafikken. Da blir folk rasende

I ukens episode av podkasten «Aftenbla-bla» diskuterer vi adventskalendere, (over)ambisiøse klimamål og svadaspråk av typen «Etter en totalvurdering av en avtagende overveielse maksimeres potensialet gjennom målområdet.»

Er det realistisk med utslippskutt på 80 prosent i Stavanger?
  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Aftenblad-kommentator Harald Birkevold liker i utgangspunktet hårete miljømål, men han lurer på hvordan politikerne har tenkt å kutte 80 prosent av utslippene i Stavanger.

– Trafikken står for 50 prosent av utslippene. Klimakutt på 80 prosent må føre til sterke restriksjoner i trafikken. Da blir folk rasende og starter Facebook-grupper med 70.000 medlemmer, sier Birkevold, som også er en anelse skeptisk til at teknologien skal fikse alt.

Skeptisk er også Hilde Øvrebekk. Hun har levert en bredside mot svadaspråket som brer om seg.

– Ifølge Equinors siste veikart, skal de «transformere norsk sokkel for å levere bærekraftig verdi i flere tiår». Hva betyr det?

Vi diskuterer også adventskalendere. Får ungene til Jan Zahl eller Leif Tore Lindø virkelig en New York-tur i kalenderen i år?

Podkasten Aftenbla-bla kan du laste ned og abonnere på i Itunes eller der du hører på podcaster. Du kan også høre den HER:

Publisert: