Flere leser Aftenbladet digitalt

Aftenbladet fikk 6000 nye lesere på nett og 1000 flere lesere på mobilen det siste året.

Sjefredaktør Lars Helle inviterte til boller og kaffe for å feire Aftenbladets 10.000 heldigitale abonnenter.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tirsdag legger Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) fram lesertallene for landets aviser.

Tallene for Aftenbladet viser framgang digitalt og tilbakegang for papiravisen. Tallene er målt i andre halvdel av både 2015 og 2016. For papiravisen har analysebyrået TNS Gallup begynt med en ny målemetode, og det nye tallet slår hardere ut for Aftenbladet. Derfor står både 127.000 lesere (gammel metode) og ny metode i tabellen under.

Les også

LES OGSÅ: Elin Stueland ny digitalredaktør i Aftenbladet

Aftenbladets lesertall i hele tusen20152016
Nett112119
Mobil6869
Papir139123 (127)

– Utviklingen i lesertall digitalt er gledelig. Ikke minst i kombinasjon med antall rene digitale abonnenter, altså betalende lesere. For ett år siden var det tallet 4500. Mandag passerte vi 10.000 rene digitale abonnenter. Det er tall vi feiret med boller og brus, sier nyhetsredaktør Carl Gunnar Gundersen.

– For det er ikke selvsagt med vekst i digital lesing samtidig som antall digitale abonnenter går opp. Vi har øket antall betalte saker på Aftenbladet.no. Det kunne ført til en nedgang i lesingen digitalt, men heldigvis ser det ut til at abonnentene føler at de får god journalistikk for pengene, sier Gundersen.

Akkurat nå har Aftenbladet en kampanje gående. Målet er å få enda flere digitale abonnenter. For bare 100 kroner kan du bli digital abonnent ut året. For 200 kroner kan du få papiravisen i helgen og full digital tilgang, mens 300 kroner ut året gir deg alle avisene i uken og absolutt full tilgang digitalt.

Publisert: