Tøft band – god plate

Det lukter delsvidd av denne lokale gjengen.

Jarle Langåker, Christian Sjøthun, Ken Tore Kallevåg, Dean Christiansen og Christian Sæløen utgjør bandet Longfield & Super Skeleton.
Publisert: Publisert:
Grade: 4 out of 6

Longfield & Super Skeleton: «Daylight, the Devil» (Daniel Engen Productions)

Longfield & Super Skeleton er et «gjør det sjøl»-band fra selveste Rogaland (Haugesund/Stavanger). De teller til fire, så er det gassen i bånn, stort sett. På dette albumet er de bare et låtskriverknepp fra å ha gitt ut en virkelig, virkelig god plate.

Vokalist og frontmann Jarle Langåker har tidligere gjort små mirakler i duoen Kindred Fever. Dette bandet er mer umiddelbart, rett på sak og spiller rock med variasjoner. Gode variasjoner, stort sett, med et par hvileskjær. De har med seg elementer fra den glade danserocken, glam og rock fra garasjen. Jarle Langåker er en storveis sanger som er litt Jim Morrison, litt pønker og litt klassisk rockevokalist. Bandet er på sitt beste når tempoet er høyt som på «Parasite», en sånn sang som ber om å bli spilt høyt og som gjør det fristende å gå på konsert. I sum: Bra greier, gi det en sjanse og hør dem live, der energien nok kommer enda bedre til sin rett.

Beste spor: «Suffer», «Parasite»

Publisert: