Årets vondeste

I et forsøk på å uttrykke sorgen har hun laget et lite stykke norgeshistorie.

Ingeborg Oktober ber om triggeradvarsel og hjelpetelefon i forbindelse med omtalen av hennes tredje album «2018». Det skulle bare mangle.
 • Tor-Arne Vikingstad
  Tor-Arne Vikingstad
  Journalist
Publisert: Publisert:
Grade: 6 out of 6

Ingeborg Oktober: «2018» (Rural Rebel Rock)

Ingeborg Oktober har bedt alle som anmelder hennes tredje album om å merke det med en triggeradvarsel. Grunnen er god. At noen velger å forlate oss er tung kost for bistre vestlendinger som foretrekker å se ut mot havet fremfor på hverandre.

Ingeborg derimot synger støtt det som gjør resten av oss gråtkvalte, og graver i det generasjonene før oss har holdt for seg selv. I intervjuer vil hun ikke dele personlige historier.

Det trenger hun heller ikke. Ingeborg deler alt på «2018». Oftest alene med gitaren, stundom med et hardført band i ryggen. Men verken gitar eller band kan måle seg med pennen og stemmen til Ingeborg. Mange av oss har vanskelig for å bryte gjennom til de nærmeste.

Noen av oss har ingen vi kan kalle nære. Hjelpetelefonen 116 123 er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Hilsen Ingeborg og alle oss i Aftenbladet.

Beste spor: «Lykkeamulett», «Svar me», «2018».

Publisert:

Plateanmeldelser

 1. Etter at faren kollapset, fant Kevin Morby fram en eske med gamle familiefoto

 2. Skrem­mende lettvint, men herlig fengende

 3. Fine sanger fra Geir Zahl

 4. Vokalisten som tåler alt

 5. Thom Yorke tvinger deg mot billighyllen på polet

 6. Albumet er en eneste stor singel

 1. Plateanmeldelser
 2. Plateanmeldelse