Mas og fjas i eventyrland

Den nye «Jumanji»-filmen er akkurat like unødvendig som sin forgjenger.

Publisert: Publisert:

Noen lærer visst aldri, og blir fanget i et dataspill for andre gang.

 • Kine Hult
  Journalist

Jumanji: The Next Level

Sjanger: Action / Komedie. Skuespillere: Dwayne Johnson, Jack Black, Danny DeVito, Kevin Hart, Danny Glover. Regi: Jake Kasdan. Lengde: 2 t. 3 min. USA, 2019. Aldersgrense: 9 år.

Grade: 3 out of 6

Dette er den typen oppfølger som egentlig bare repeterer konseptet fra en tidligere film, men som kan tillate seg litt flere sprell fordi premissene allerede er gjort kjent. Det handler, kort fortalt, om en gjeng ungdommer som ble fanget i et dataspill, og deretter ble venner, selv om de var skikkelig forskjellige i utgangspunktet. Tenke seg til. Noen ble til og med litt mer enn bare venner, men for at man skal kunne lage en ny film, oppstår selvsagt noen skjær i sjøen for turtelduene. Det vil si, de oppstår internt i den ene duens hode, noe som får ham til å oppsøke det forheksede spillet igjen, selv om alle hadde lovet hverandre at de i hvert fall aldri skulle tilbake dit, uansett hva som skjedde.

Men så er vi i gang igjen, denne gang med selskap av to eldre herrer, som har overtatt oppgaven med å krangle og kjekle etter at ungdommene ble venner. I den grad noe var oppfinnsomt i den første filmen, er dette oppbrukt nå. Regissør Jake Kasdan gjør en slags vri med å gi de forskjellige spillerne nye avatarer, men det handler i bunn og grunn om det samme: Kom igjennom en hel haug halsbrekkende hindringer for å spore opp og overmanne spillets boss.

Det er småmorsomt noen ganger, spesielt muskelbunten Dwayne Johnson glimter til med et visst komisk talent, men det blir mer lett humring enn gapskratt, for å si det sånn. Det er også en god del stilige actionscener med fine referanser til alle som har spilt litt, men også veldig mye masete og fjasete fyllstoff. På samme måte som i de fleste spill er det grenser for hvor mye man kan leve seg inn i selve handlingen og figurene på skjermen. Dermed ender vi dessverre opp med en actionkomedie som verken er spennende nok eller morsom nok, og som i tillegg framstår som skikkelig unødvendig. Noen burde definitivt sagt game over etter forrige film, i stedet for å sette i gang med en ny runde.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Hareide signerte byvekstavtalen: - En god dag for Rogaland

 2. Ryfylketunnelen nattestengt fra mandag

 3. Viking må trolig endre på laget

 4. Hun danket ut politikere i kampen om Stavanger-jobb

 5. Når en gruppe i samfunnet føler seg spesielt uthengt, må det være på sin plass å lytte, og å innrømme feil.

 6. Månafossen: – Vi leter videre til vi finner henne

 1. Filmanmeldelse
 2. Anmeldelse