Forfatterkø til Sandnes

Sandnes: Janne Stigen Drangsholt. Tore Kvæven kommer. Hanne Vasshus kommer. Arne Garborg kommer ... eh, nesten. I alle fall: Fem dager skal fylles med boksnakk i Sandnes bibliotek. Men først litt skrekk.

Sandnesforfatter Janne Stigen Drangsholt trenger ikke reise langt for å delta i Litt. Sandnes.
  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Når Sandnes bibliotek arrangerer litterære dager, under overskriften Litt. Sandnes, starter det med skrekk. Halloween er ikke langt unna når det inviteres til skrekklørdag med knokkeldans signert den populære forfatteren Bjørn Ousland. Men derfra og ut er dette en klassisk litteraturfestival med bokbad, foredrag og debatter. Arrangementene er i Sandnes bibliotek med mindre annet er opplyst.

Noen høydepunkt:

Lørdag 2. november stiller både forfatter Morten Bjerga (restaurant Fira) og de skamløse jentene Nancy Herz og Sofia Nesrine Srour som sammen med Amina Bile har skrevet «Skamløs», boken hele Rogaland skal lese i år. Gratis eksemplarer deles ut.

Edvard Hoem.

Søndagen kan publikum møte Agnes Ravatn og Edvard Hoem, i tillegg blir det foredrag om Arne og Hulda Garborg – med Ørjan Zazzera Johansen fra Garborgsenteret.

Mandag stiller Hilde Hagerup både til barnebokbad (Høle bibliotek) og forfattermøte, Mimir Kristjansson snakker om boken «Mamma er trygda». Prisbelønte Tore Kvæven stiller også mandag, og dagen avsluttes med en debatt om moderne norsk litteratur skrevet av kvinner – med Janne Stigen Drangsholt som fikk Aftenbladets kulturpris i år, Tove Nilsen, Maria Kjos Fonn og Jannecken Øverland.

Tore Kvæven.

Tirsdag er det forfattermøte (Riska bibliotek) og barnebokbad med Hasse Hope. Tema for ettermiddagen er «I krigens kjølvann». Der blir det forfattermøte med Einar O. Risa og Gaute Heivoll, og paneldebatt med Eirik Veum, Geir Stian Ulstein, Sylo Taraku og Sven Egil Omdal.

Onsdag rundes det hele av med helaften på Sandnes brygge. Monica Isakstuen er på plass, poeten Sumaya Jirde Ali likeså, og artisten Hanne Vasshus.

Publisert: