Popdebutant satser høyt

Camilla Maria Myrås fra Stavanger ingen marionettestyrt popbimbo: Hun skriver alt av tekster og melodier selv — og gir ut debutsingle og debutalbum på eget plateselskap.

  • Kjetil Wold
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 17 år gammel

— Jeg vet det er en sjanse å ta - jeg vet at jeg beveger meg ut på ulvenes marked. Men noen sjanser skal man jo ta, sier Camilla Maria Myrås. Hun har styrt unna den sedvanlige «lua i hånden»-runden til de store plateselskapene. - Jeg bestemte meg for å gjøre alt sjøl i stedet.

Sist uke lanserte hun radiosinglen «It's a shame». I slutten av august kommer albumet «Diving with Dionysis».

Myrås har sunget i alle år. Hun har vært innom diverse bandkonstellasjoner - blant annet Absolute Showband, og hun har vært med i både Talentiaden og Grand Prix. Og i motsetning til de fleste artister, har hun papirene i orden: Stavangerjenta jobber ved Lundehaugen videregående skole, er utdannnet sangpedagog - og holder for tiden på med musikkvitenskap hovedfag.

Men hun er opptatt av å bevare spontaniteten i musikken. - Noen ganger kan det være en ulempe å vite for mye om det musikkfaglig korrekte. Det er viktig å beholde den intuitive tilnærmingen til musikken.

Debutsinglen og debutalbumet er spillt inn i Studio 110 i Stavanger, og er produsert av Jim Jacobsen og Arne Olav Nygard. Men Camilla Maria, som hun kaller seg som artist, har skrevet alt av tekster og melodier selv.

— Jeg tror ikke låtene mine appellerer til de aller yngste popkjøperne. Publikummet mitt er nok 25 år pluss pluss, sier hun.

— Popmusikk er så mangt. Hvor i popen befinner du deg?

— Vanskelig å si. Men man kan nok ane en viss vestkystpåvirkning. Låtene bevger seg nok i den mer sofistikerte delen av popen. Noen sier at musikken minner dem litt om artister som Tori Amos og Joni Mitchell.

— Sofistikert pop, altså?

— Jeg håper det. Jeg vil jo noe med musikken min. Lytterne vil forhåpentlig merke at dette er musikk som stikker et stykke under mainstreampop-overflaten, påpeker hun. - Men, legger hun til; - alle sangene er av det iørefallende slaget.

Camilla Maria komponerer alltid melodiene på piano. - Musikken kommer alltid først. Jeg sitter gjerne og klunker. Og noen ganger kommer den gode «Oi, nå skjer det noe»-følelsen. Tekstene skriver jeg etterpå: Ofte små historier om livet, døden, sviket og kjærligheten. De typiske temaene, vet du.

Camilla Maria har skrevet musikk siden hun var 12 år gammel. Men det gikk mange år før hun vågde å ta sine egne sanger med på scenen. - Det er noen barrierer som skal brytes.

I slutten av august blir det releaseparty på «Diving with Dionysis» på Stavangeren. I den forbindelse skal det også gjøres opptak til en framtidig dvd-utgivelse. Pål Mangor Kvammen er involvert i dette prosjektet.

Camilla Maria Myrås satser på en del spillejobber utover sensommeren og høsten. I bandet sitt har hun med seg følgende musikere: Arne Olav Nygard (gitar), Stene Osmundsen (trommer), Atle Hundsnes (keyboard), Øyvind Grung (bass) og Jim Jacobsen (kor).

Og Camilla Maria er ikke redd for å stå på en scene foran fullt av folk:

— Nei, nei. Jeg er aldri lykkeligere enn når jeg jeg står på scenen og synger. Synge og skrive sanger: Det er det viktigste for meg.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

  2. Korvetten AS begjært konkurs

  3. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

  4. – Alt av interiør og inventar var hvitt og ga assosiasjoner til sykehus

  5. Hva skjedde med handlekraften og evnen til å fatte beslutninger?

  6. Stavanger: Planen for vaksinering av de yngste barna er klar