Tirsdag får vi besøk av 6.000 cruiseturister

Alle de fire cruiseskipene som besøker Stavanger tirsdag er skip som vi har sett ofte i Vågen denne sesongen. De utgjør halvparten av denne ukes cruiseanløp og har med rundt 6.000 gjester.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Til Konserthuskaien kommer «Seabourn Quest». Hun er ett av tre prikklike søsterskip på 32.000 bruttotonn og ble bygget i Genova i Italia i 2011. Det snaut 200 meter lange skipet tar opp til 450 passasjerer. Hun er på et tolvdagers Vestlandscruise som begynte i København og avsluttes i Dover.

Skansekaien får nok en gang besøk av «Viking Star». Hun kommer fra Eidfjord og skal til Østersjøen og St. Petersburg. Siden hun var ny for to år siden har hun hver sommer vekslet mellom en uke på Vestlandet og en uke i Østersjøen. «Viking Star» er 227 meter lang og tar opptil 928 passasjerer. Kl 14.00 seiler hun videre til Ålborg.

«Seabourn Quest».
«Viking Star».

Det lengste skipet tirsdag er «Arcadia», som har reservert Strandkaien. Hun ble bygget i Italia i 2005 og er 290 meter lang og kan ta 2.388 passasjerer. Tirsdag kommer hun fra Southampton til Stavanger. Kl 17.00 seiler hun videre til Flåm.

«Arcadia».

Skagenkaien får igjen besøk av «Monarch». Hun kommer med nesten bare spanjoler om bord. Noen hundre av spanjolene skal på fottur til Preikestolen. «Monarch» ble bygget i 1991 og seiler nå for et spansk rederi. Hun er nær 270 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.764. Mandag kommer hun fra Rostock og Haugesund og skal videre til Eidfjord kl 19.00.

«Monarch».
Publisert: