Bobiltreff samler 440 entusiaster på Ogna

Ingen tvil om at stemningen var høy på bobiltreffet på Ogna denne helgen. 440 bobilentusiaster hadde samlet seg på området foran Ognahallen.

Publisert: Publisert:

Stemningen på topp når Roy Handeland drar til med Rod Stevard-hitten, «I Am Sailing» fra 1970-tallet. Fra venstre ser vi også Marian Skretting og Rita Gjertsen. Foto: Pål Christensen

210 bobiler viser godt igjen på Ogna under det årlige treffet denne helgen. Foto: Pål Christensen

– Kjempekjekt, flott sosialt fellesskap, her får vi nye venner, var formuleringer som gikk igjen når Aftenbladet ville vite hvorfor bobileierne hadde sitt eget bobiltreff én gang i året.

Latteren satt løst hos Ruth Tjøtta fra Forsand. Foto: Pål Christensen

216 bobiler

216 bobiler parkerte fredag foran Ognahallen, og vil forlate området søndag. 440 personer, de fleste over 60, var denne helgen samlet til det årlige bobiltreffet på Ogna som Norsk Bobilforening, region Sør står bak.

Hjertestarter

Og når mange godt voksne er samlet, er det bra at alle vet hvor hjertestarteren er, for den var tydelig merket på kunstgresset utenfor Ognahallen.

– Vi har 2379 medlemmer i de to Agderfylkene og Rogaland, og er den tredje største bobilforeningen i landet, sier Odd Ørstavik.

I år har vi deltagere her på Ogna fra Stord i nord til Arendal i sør, sier han.

God stemning

Rod Stewart- hitten fra 1970-tallet var en av mange sanger som kunne høres når en munter gjeng med gitarspillende Roy Handeland i spissen slo an tonen. Ingen tvil om at stemningen var på topp.

– Utrolig kjekt her, sier Linda Rygh, fra venstre og Lisbeth Berentsen, for anledningen utstyrt med parykk for å få opp stemningen. Foto: Pål Christensen

Aftenbladet hørte også trekkspillmusikk og allsang i ulike varianter mellom bobilene seint lørdag ettermiddag.

Solgte hytten- kjøpte bobil

– Vi valgte å selge hytta på Stavtjørn og kjøpte bobil for to og en halv måned siden, sier Linda Rygh fra Kvernevik i Stavanger, som er på treffet sammen med mannen Eivind Rygh.

– Og vi har ikke angret en dag, sier hun. Det samme gjorde Lisbeth Berentsen. Hun og mannen Arne Berentsen har beholdt hytten, også den på Stavtjørn, men er også er ferske eiere av bobil.

Mange satt i solveggen og strikket ved bobilen lørdag ettermiddag. Dette skal bli en jakke, sier Bjørg Wilhelmsen som lar strikkepinnene bevege seg mens hun ler mot fotografen.

  1. – Her er det ikke vanskelig å være, sier Sigmund Holta, stående, Ruth Tjøtta, Egil Olsen, Jorun Aakre og Tore Laugaland. Foto: Pål Christensen

  2. Strikketøyet kom fort frem når bobilen var parkert. Foto: Pål Christensen

  1. Anne Elise Glette, fra Tysvær og Bjørg Wilhelmsen fra Karmøy koser seg med strikketøyet. Foto: Pål Christensen

  2. Godt å ha med rullator når man ikke har så gode bein. Foto: Pål Christensen

  1. Hjertestarteren var godt merket på området. Foto: Pål Christensen

  2. En viss inspirasjon fra «Over There» må vi vel kunne si om påkledningen til Ernst Egil Ødegård. Foto: Pål Christensen

Skryt til arangøren

Flere av deltagerne skryter uhemmet ar treffet, og ikke minst av medarrangør Brusand Idrettslag som fikk toppkarakter for det de karakteriserte som en kjempejobb.

Rekebord fredag, dans til levende musikk, bålpanne-kokt kaffe til alle og brunsj, bingo, tur og flere sosiale aktiviteter lørdag som ble avsluttet med koldtbord lørdag sørget for at ingen skulle kjede seg på det årlige arrangementet. Søndag starter dagen med frokost og lotteri.

Publisert: