Ingen problemer med å få nok bøssebærere

Vil du være bøssebærer under søndagens tv-aksjon, må du melde deg raskt. Pågangen av frivillige i Rogaland har vært enorm.

Tone Therese Paulsen er leder for tv-aksjonen i Rogaland. Hun er strålende fornøyd med at folk strømmer til og melder seg som bøssebærere.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

– Mange har stått på for tv-aksjonen i flere uker allerede. Det er stor pågang av folk som vil bidra, sier Tone Therese Paulsen, leder for tv-aksjonen i Rogaland.

Det har blitt lange arbeidsdager for henne de siste ukene, men til gjengjeld strømmer det på med folk som ønsker å være bøssebærer.

Les også

TV-aksjonen: Mennesker trenger mennesker, sammen med Røde Kors bidrar vi til at hjelpen kommer helt fram

Les også

Falske bøssebærere på Eiganes?

Her kan du bli bøssebærer:

– I Stavanger stengte vi basen ei uke før aksjonen. Da var det fullt. Vi har også stengt basen i Sola, Gjesdal og Strand. Det viser at engasjementet er stort. De andre stedene er det fortsatt mulig å melde seg som bøssebærer, men vi ligger godt an der også. Jeg tror vi får nok folk. Det er jeg veldig glad for. Det er bøssebærerne som holder liv i tradisjonen, sier hun.

For selv om mange overfører penger via telefonen, er bøssebærerne fremdeles svært viktige for innsamlingen.

– Det sitter veldig mange og venter på bøssebærerne. At det er full dekning, gjør at alle forhåpentligvis får besøk. Men jeg husker fremdeles det som skjedde i 2013. Da var det en mann i Sola som ikke fikk besøk. Han satt og ventet hele dagen og hadde pengene og kaffen klar. Da klokka var halv ti ringte mannens sønn og sa at ingen hadde kommet. Det kjente jeg veldig på. Sola-ordfører Ole Ueland dro personlig ut til ham med bøsse, sier Paulsen.

Utsatte barnedåpen

Mange familier har som tradisjon at de er bøssebærere.

– I fjor var det noen som egentlig skulle ha barnedåp den dagen. For ikke å bryte tradisjonen, flyttet de barnedåpen. I en annen familie har barna vært med siden de satt i barnevogna. De er nå 8 og 12 år og ringte meg i april for å spørre om det ble tv-aksjon. Kan vi gå med bøsser i år og? spurte de meg. Da jeg svarte ja, satte de i et gledeshyl.

– Å hjelpe på denne måten er verdier å ta med seg videre i livet. Mange er frivillige for første gang gjennom tv-aksjonen. De ser at det er gøy og meningsfullt. Etter tv-aksjonen er det mange som melder seg inn i organisasjoner og fortsetter engasjementet. Det er flott å være vitne til, sier Paulsen.

Siden 2012 har Rogaland gitt mest per innbygger. Stavanger/Sandnes har vært beste storby og Utsira/Bokn har vært beste kommune per innbygger.

– Mange har stått på i flere uker allerede. Mange skoler har brukt årets undervisningsopplegg og lært om mennesker på flukt. Kirkene er i høy grad med, de har arrangert kirkekaffe og kirkekonserter allerede. Søndag vil mange prester ta opp tv-aksjonen i prekenen og kollekten går til tv-aksjonen.

– Hva tror du er grunnen til at rogalendinger gir mest i landet?

– På Utsira og Bokn står tradisjonen veldig sterkt. Der bruker de ei hel uke på tv-aksjonen og involverer skolen, kirken og hele kommunen. I Stavanger og Sandnes er det veldig flinke og engasjerte folk som er med og organiserer. I tillegg er det flinke til å engasjere næringslivet. Generelt er folk i dette fylket opptatt av å hjelpe andre. Det er en tradisjon som går langt tilbake, mener Paulsen.

Publisert: