Hva er snapstreaks?

PODKAST: Noen ungdommer sender hundre-, kanskje tusenvis av snapper i løpet av en dag. Hør Mathilde Molineaux (16) og Nora Skilbrei (16) fortelle hvordan de bruker Snapchat - og ikke minst hva ordet «streaks» betyr.

I Aftenbladets podkaststudio: Matilde Molineaux (t.v), Nora Skilbrei og Rolf Frøyland.
  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Lytt til podden ved å trykke play-symbolet over.

Har du familie eller venner som er på Snapchat? Bruker de uttrykk som streaks, tørrsnap og snapmap uten at du egentlig helt forstår hva de snakker om? Da er du neppe alene.

Snapchat er uten tvil det mest populære sosiale mediet blant ungdom i dag, og i denne podkasten av «Ting du burde visst, men ikke tørr spørre om» forteller 16-åringene Mathilde Molineaux og Nora Skilbrei, elever ved henholdsvis Stavanger katedralskole, Kongsgård, og St. Svithun i Stavanger hvordan en dag med «Snap» forløper seg.

Hør podkasten i toppen av artikkelen.

Til venstre ser vi «innboksen» til Matilde. Her dukker det til stadighet opp ferske snapper fra vennene hennes. De fleste har en såkalt bitmoji som de bruker som en personlige avatar/logo. I midten ser vi hvem Nora sender flest snapper med - og til høyre ser vi eksempel på en streak-melding. Hva smiljefjes, solbrilleansikt, flammer og tall betyr, får du vite i podkasten.
Streak-meldingen Matilde la ut i løpet av sendingen. Som man kan se, er ikke det viktigste at alle ser bra ut på bildet - men at bildet blir sendt ut.
Publisert:

Podkast: Ting du burde visst

  1. Podkast: Slik husker du navnet på den du hilser på

  2. Lars Helle forklarer hvordan KrF kan felle regjeringen: - Overhodet ikke et demokratisk problem

  3. Slik fungerer Tinder: Du har muligheten til å sjekke hver dag, hele tiden

  4. – Jeg blir inspirert av å se på film med fart og spenning

  5. Lite peiling på musikk? Her er triksene du trenger

  6. Instagram − hva er rett og galt?

  1. Podkast: Ting du burde visst
  2. Podkast