Full diskusjon om barnehage-flygeblad

Arbeiderpartiet får krass kritikk etter at de delte ut 7000 flygeblad på Hinna.

Kari Nessa Nordtun og Dag Mossige har signert på flygebladet som Ap har sendt ut på Hinna.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Vi har sendt ut flygeblad på Hinna for å markere at det er sterk uenighet om å legge ned barnehager, sier Dag Mossige (Ap).

«Hvor er logikken?» er tittelen på flygebladet, som formidler at Ap er imot å legge ned «meget velfungerende barnehager på Hinna, samtidig som flertallspartiene sier ja til å finansiere 100 nye plasser i en privat barnehage på Tasta.»

Her er flygebladet som Ap har sendt ut til 7000 husstander.

Sjokkert

Dette får sinnet til å koke hos nettopp flertallspartiene. Anne Kristin Bruns (KrF) kaller det en svertekampanje og mener Ap driver med desinformasjon.

– Dette blir en forenkling av en veldig vanskelig sak. Jeg ble helt sjokkert over at de har sendt dette ut i postkassene. Saken er mye mer komplisert enn det fremstår på det flygebladet, sier Bruns.

– Nå sitter folk på Hinna med inntrykket av at vi legger ned barnehager på Hinna for å bygge en privat barnehage på Tasta. Det stemmer ikke. De må komme med hele saksforløpet. Dette har vært en vanskelig sak for alle, og særlig for meg som er politiker og bor på Hinna, sier hun.

Bruns la ut et bilde av flyeren på Facebook der hun sier hva hun selv mener. Flere har delt bildet, blant annet varaordfører Bjørg Tysdal Moe og Christian Wedler.

«Arbeiderpartiet i Stavanger har lært av Mr. President Donald Trump. Her går det i sverting og bevist feilinformasjon,» skriver Wedler.

Legger ned fire

Flertallspartiene vedtok i begynnelsen av november å legge ned fire barnehager fra høsten 2018. Dette gjelder Triade avdeling Veden på Tasta, Soria Moria og Ulsberget i Hinna bydel, samt Kvitodden på Hundvåg.

– Det er et politisk valg hva man gjør med overkapasitet i barnehager. Jeg mener man må ha is i magen og forsikre oss om at alle som vil ha en barnehageplass kan få en. Så får vi heller ta den kostnaden det har å ha noen ekstra barnehageplasser, sier Dag Mossige, som blir provosert over karakteristikker som svartmaling.

– Dette er overhodet ikke noe svartmaling, det plasserer konsekvensene der det hører hjemme. De må tåle å ta konsekvensene av egne vedtak, sier han.

Valg som smerter

Anne Kristin Bruns sier på sin side at kommunen ikke kan bevare alle barnehager.

– Hinna er en bydel med færre og færre barn, men det handler ikke om at det er en dårlig bydel å bo i. Vi har ingen dårlige barnehager på Hinna, men noen måtte vi legge ned. Vi kan ikke legge ned private barnehager, men må ta ansvar får våre egne ansatte og vårt eget budsjett, sier hun.

– Er du redd for å bli uglesett i egen bydel?

– Jeg har vært på besøk i alle barnehagene. De er uenige med meg, men jeg er ikke redd for å møte dem igjen. Som politikere må vi noen ganger gjøre valg som smerter litt. Vi legger ikke ned barnehageplasser for løye, vi gjør det fordi vi må. Det finnes flere gode barnehager på Hinna, og det er nok barnehageplasser i bydelen, sier hun.

Publisert: