Teknisk trøbbel for nytt passkontor

Det nye passkontoret i Randaberg åpnet dørene tirsdag denne uken, men de første kundene måtte snu i døren og dra hjem igjen med uforrettet sak på grunn av teknisk trøbbel.

Det nye passkontoret på Randaberg opplevde teknisk trøbbel første åpningsdag. Foto: Jonas Haarr Friestad

 • Ola Fintland
  Ola Fintland
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Torsdag 6. september var siste åpningsdag for passkontoret i Politihuset i Stavanger. På grunn av plassproblemer flyttes tjenesten midlertidig til Randaberg lensmannskontor.

Det betyr at innbyggerne i Stavanger må dra til Sandnes eller Randaberg for å skaffe seg nye pass de neste årene. Det er også mulig å få seg pass ved Jæren lensmannskontor på Bryne, på Søre Ryfylke lensmannskontor på Jørpeland og i Egersund.

LES OGSÅ:

Les også

Stavanger flytter passkontoret midlertidig til Randaberg

Les også

Lange køer ved passkontoret

De fire passautomatene på Randaberg fungerte ikke som de skulle tirsdag formiddag, men de skal være i orden til onsdag. Foto: Jonas Haarr Friestad

Men politiet opplevde problemer med teknikken etter flyttingen til Randaberg og måtte gi beskjed om at det var stengt for pass på første åpningsdag.

– Vi har hatt litt innkjøringsproblemer med systemene etter flyttingen til Randaberg, og vi har dessverre ikke fått teknikken til å fungere så fort som vi hadde håpet. De som hadde bestilt timeavtaler for nye pass, skal ha fått beskjed om det slik at de skal slippe å møte på passkontoret i dag, sier politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen ved Stavanger politistasjon.

Tirsdag ettermiddag var tre av de fire passautomatene i orden, og passkontoret vil åpne dørene igjen onsdag.

– Jeg er glad for at vi ikke gjorde flyttingen i høysesongen, og dette er heldigvis en nokså rolig sesong for pass, sier Jørgensen.

Lensmannskontoret i Randaberg har vært midlertidig stengt siden 1. mars, men skal de neste årene være hovedkontor for pass i Stavanger-området fram til et nytt politihus med bedre plass står klar i Stavanger. Passkontoret vil ha de samme åpningstidene som de hadde i Stavanger, og det er mulig å forhåndsbestille tid på nettet.

Publisert:
 1. Pass
 2. Randaberg
 3. Stavanger
 4. Odd Tveit Jørgensen

Mest lest akkurat nå

 1. Risikoen for å bli truffet av lynnedslag er liten. Likevel skjedde det med Vegar Engdal.

 2. Ung supporter fikk Haalands autograf midt i kampen

 3. Smittevernlege slår alarm etter mange vaksinerte smittede i Sogndal

 4. Vi fulgte dramatikken: Slik var den lokale cupfesten

 5. Trafikkuhell ved påkjørsel til E39

 6. Cupeventyret over etter hjemmesmell: – Vi hater å tape, det svir hver gang