Norge har passert 3000 korona­døds­fall

Til sammen 3006 koronasmittede personer har dødd i Norge, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet (FHI). Samtidig faller antallet innlagte koronapasienter.

Både koronainnleggelser og smittetall har en synkende trend, ifølge FHI.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Antall nye koronapasienter innlagt på sykehus gikk ned til 74 i uke 17 etter 137 i uke 16. De siste åtte ukene har det vært en jevn nedgang i nye pasienter.

Antall intensivpasienter har også gått ned, fra 17 nye i uke 16 til ni nye i uke 17. Det viser FHIs seneste ukerapport , der de tar forbehold om at innleggelsestallene kan bli oppjustert.

Totalt er det meldt om 3006 dødsfall fram til 1. mai 2022. I uke 17 ble det registrert 59 dødsfall, mot 53 i uke 16. Medianalderen for dem som døde, var 84 år, skriver FHI.

Ifølge rapporten viser befolkningsundersøkelsen at det også har vært en jevn nedgang i andelen deltakere som melder om forkjølelsessymptomer, andelen som tester seg og andelen som oppgir positiv koronaprøve siden uke 8. Det har også vært nedgang i meldte tilfeller til MSIS siden uke 8.

Omikronvarianten BA. 2 overtok for varianten BA. 1 i uke 6 og utgjør nå mellom 95 og 100 prosent av alle gjennomgåtte prøver de siste ukene.

– Enkelte interessevarianter og varianter på monitoreringslisten er påvist sporadisk i Norge siste tid, blant annet ett tilfelle av BA. 5, skriver FHI.

De melder at influensautbruddet i Norge også ser ut til å være avtagende.

– Epidemien passerte toppen i uke 8, og det forventes en fortsatt nedgang i innleggelser av pasienter på grunn av covid-19 i ukene framover. Trenden i innleggelser for influensa er også synkende, skriver FHI.

Publisert: