Vaksine­motstandere har tagget Pøbels hyllest til helse­arbeiderne

I åtte måneder har Pøbels hyllest av norske helsearbeidere fått møte folk som skal til og fra sykehuset. Nå har vaksinemotstandere tagget verket.

Her løfter helseminister Bent Høie (H) en fullt smittevernsutstyrt helsearbeider. Nå har Pøbels verk fått stempel fra det som later til å være vaksinemotstandere: «VAKSINE PRESS?»
 • Janne Hagen
  Journalist
 • Geir Sveen
  Journalist
Publisert: Publisert:

Kunstneren Pøbel ville hedre heltene i Helse-Norge, og natt til 11. februar dukket helseminister Bent Høie opp langs veien utenfor sykehuset. Pøbel plasserte verket sitt på betongveggen folk passerer og kanskje ser når de svinger av motorveien for å kjøre inn Ullandhaugveien til sykehuset.

– Synd de bruker mitt verk

Nå klarte åpenbart noen ikke holde budskapet for seg selv lenger. Pøbel-verket er tagget tre ganger med «VAKSINE PRESS?».

– Det er bra med ytringsfrihet og at folk bruker bybildet til å ytre seg, enten det er for det ene eller det andre. Men synd at mitt allerede etablerte verk blir brukt til å fronte andre sine meninger, skriver Pøbel i en tekstmelding til Aftenbladet.

Han mener folk kan finne sin egen vegg når de har ting på hjertet.

– Det er jo plenty av andre tomme og kjedelige betongvegger i byen som gjerne kunne hatt godt av en farge eller to.

Hyllest til helsearbeiderne

På betongveggen ved sykehuset lar Pøbel helseministeren svinge seg som Patrick Swayze i filmen «Dirty dancing».

Verket laget han for å hedre norske helsearbeidere.

– Jeg har bare lyst til å lage en hyllest til heltene i Helse-Norge, de som står på i pandemien, forklarte Pøbel da Aftenbladet helt tilfeldig oppdaget de foreløpige skissene i det hemmelige atelieret hans i Time.

Les også

Pøbels «The Lovers» fikk bare stå et døgn før det ble tilgriset igjen med samme rødmaling som sist

Les også

Her sikres «The Lovers» mot ny tagging

Pøbels julekort.
Les også

Hærverk på Pøbels «The Lovers»

Pøbels egen takk

Den opprinnelige planen var at Pøbels verk skulle komme opp julaften som en ekstra hilsen til helsearbeiderne etter at Helse Vest engasjerte Pøbel til å lage årets julekort. Men verken QR-koden bak på julekortet, som vekket mye oppsikt, eller veggkunsten var en del av oppdraget.

30.000 helsearbeidere fikk takkekort fra Helse Vest. Kunstneren Pøbel hadde valgt å legge inn sitt eget budskap i signaturen.

– Helse Vest ba meg laget motivet til kortet som blir sendt med en hyggelig julehilsen og takk til alle som arbeider i foretaket, alle som har stått på noe vanvittig under en utfordrende periode med pandemien. Det er flott, men de fortjener mer, sa Pøbel til Aftenbladet.

– Helsearbeiderne fortjener større oppmerksomhet rundt arbeidssituasjonen som er utfordrende til vanlig og så umenneskelig krevende i forbindelse med pandemien at mange blir sykmeldte og flere velger å slutte. Det har jeg erfart fra nære bekjente.

Her løfter helseminister Bent Høie (H) en smittevernutstyret helsearbeider. Nå har Pøbels verk fått stempel fra det som later til å være vaksinemotstandere.

Les også

 1. Pøbel slo til igjen, denne gangen for den norske bonden

 2. Pøbel-video solgt for over 150.000 kroner

Publisert:
 1. Pøbel
 2. Bent Høie

Mest lest akkurat nå

 1. Ventetid på inntil ett år på SUS: – Fører til stor frustrasjon

 2. Arild Østbø med klar beskjed etter ny praktkamp: - Jeg har fortalt at jeg vil stå

 3. Oversvømmelser og store vannmengder langs E39

 4. Oilers snudde kampen mot erkerivalen: - Vi fikk høre det i pausen

 5. «Det er klart du ikke tror på kjærligheten. Du vokste jo opp med din mor og meg»

 6. Blandet mottakelse for «Nordsjøen» – fra treere til «en oppvisning»